Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

България е лидер в СПА туризма и балнеологията на Балканите

България е безспорен лидер в СПА туризма и балнеологията на Балканите, категорично е журито на петото издание на престижните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2019. Церемонията ще отличи най-добрите в туризма на полуострова на 5 декември в хотел Маринела.

Макар в родния туризъм СПА да е допълнение към услугите на почти всички хотели в страната, малко от тях предоставят истинско качество на балнеологията. Един от примерите за развитие на този сегмент в туризма е четиризвездният хотел Sevtopolis Medical & SPA в Павел баня, чиито авторски лечебни програми го превръщат в истински лидер на Балканите. За терапиите се използват лечебните свойства на естествено извиращата минерална вода-мета силициева киселина и слабо съдържание на радон, които активизират процесите на регенерация в тъканите и имат допълнително успокояващо и обезболяващо действие. На базата на този ресурс са разработили цялостни експертни лечебни програми, съчетаващи древната наука и традиционната медицина със съвременните технологии. Освен традиционната балнеология, гостите могат да се насладят и на разнообразието от авторски СПА ритуали и процедури, чрез комбиниране на древно-български рецепти и достиженията в съвременната медицина.
Освен с лековитите си води, курортът Павел баня е богат и със своята хилядолетна история, а регионът е известен по света като „Долината на тракийските царе“.
Черпейки от животворните сили на природата, екипът на комплекса развива и предлага авторски висококачествени програми, разработени от широк кръг професионалисти. Използваме холистичен подход, който съчетава науката на древните цивилизации за естествените източници на здраве и красота и българската природна медицина с иновациите в съвременната медицина.
Хотелът се откроявя с модерната си стилна постройка и предлага 58 стаи и 4 апартамента с тераси и прекрасна гледка към Стара Планина и Средна гора.
След своето откриване през 2010 г., хотел Севтополис се е утвърдил като притегателен център за всички, които търсят отдих и почивка съчетана с профилактика на заболявания на опорно-двигателния апарат.

Съобщи Тони Титянова