Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

„ЛЕГЕНДИ ОТ БЕЛИНТАШ“ И „МИСТЕРИОЗНА ТРАКИЯ“ ОБЕДИНИХА ХУДОЖНИЧКАТА МАРА ЛАТЕВА И ПИСАТЕЛКАТА ТАНЯ МИР

Навръх 24 май Клуб на книгата - Драгоман участва в интерактивно събитие „Мистериозна Тракия“ в Дом на културата "Средец" в София. Това е мотото на атрактивната изложба на Мара Латева, изобразяваща емблематични забележителности, свързани с епохата на траките. Орфей, Евридика, богинята Бастет, Слънчевият Бик, каменното светилище „Фалос” в Ковил, мистерията на гробницата в Мезек, Тракийска колесница… - именитата ни художничка представя 18 скулптури и 35 живописни платна, които пленяват с виртуозна техника, запленяващ стил и с напоени с българщина и загадъчност творби, пропити от националната ни история и култура.

продължава>
 
ОГРОМНИЯТ ПОТЕНЦИАЛ НА СЕЛСКИЯ ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ

Бурните темпове, с които се развива селският туризъм у нас в последните десетилетия, го налага като изключително печеливш отрасъл. Китни къщи за гости, атрактивни имоти, привлекателни дестинации… Все повече българи и чужденци копнеят да се докоснат до девствената природа и автентичния селски бит, които са на изчезване, да се потопят в бита, традициите, обичаите, местните занаяти, гастрономия и забележителности, които са в изобилие в страната ни.

продължава>
 
Вирусолози почитат изложбата Ненова-Лангуров

Цветът на българската вирусология се очаква в Галерията на Дом на културата „Средец“ тази неделя в 17.30 ч. Тогава е откриването на третата живописна изложба на художничката Райна Ненова, която има 10 г. научна дейност в БАН в сферата на биологията и е работила в лабораторията „Ретровируси“ в отдела по „Вирусология“ към НЦЗПБ.

продължава>
 
Забърдо посрещна със Сърца за щастие на събора „Родова среща“

По традиция съботата преди Голяма Богородица в село Забърдо на площад „Европейски съюз“ се провежда голям събор „Родова среща“. Той събира жителите на селището с техни близки и роднини, с гости на популярното „евросело“, което наскоро пусна 78 гълъба в небето за Деня на Европа и края на световната война.

продължава>
 
Мощен прилив от международни изпълнители на XXI МФФ „Нестия Черноморски перли“

Изключителен бум на културния и фестивален туризъм по българското Черноморие се наблюдава това лято. Само за 10 дни над 1600 изпълнители от Словакия, Полша, Грузия, Сърбия, Румъния, Гърция, Молдова, Северна Македония, Армения и Украйна предпочетоха да съчетаят отдиха на море с големи концертни изяви, отбелязват от „Нестия фестивали Черноморски перли“ - един от най-дългогодишните и успешни български морски фестивали, който се провежда за 21-ви път.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 77