Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Актрисата Манал Ел-Фейтури: „В България се чувствам като у дома“

Актриса, певица, продуцент, природозащитник… Това са само част от ангажиментите на популярната холивудска актриса Манал Ел-Фейтури, която българските зрители добре познават от участието й в X Factor и „Съни Бийч“, а световната публика от британските сериали „Моето семейство“, „Бенидорм“, „Плебс“, „Коронейшън стрийт“ и холивудските продукции „Код Червено“, „211“, „Изгубен и намерен в Рим“, „Royal Blossom“… Екзотичната красавица не крие, че се чувства „в България като у дома“ и предпочита да живее тук, „защото е по-хубаво от Америка и Англия“, има много приятели, ангажименти, успехи и получава много любов и положителни емоции.

Последният й ангажимент е свързан с мюзикъла „Бодигард“, като 11 от песните бяха представени на първата вечер на Международния Джаз фестивал Д-р Емил Илиев в Боровец. Сексапилната и талантлива Манал изпълни култови парчета на Уитни Хюстън и показа, че изучаването на българския език, който смята за един от 6-те най-трудни езици, и помага да плени още повече публиката. На сцената на джазфеста в Боровец тя представи най-новата си концертна програма „ С почит към Уитни Хюстън“, съпроводена от група VSOP и беквокалистките Розалия Желязкова, Димитрина Германова и Мойра Янкова.
- Гледала съм много мюзикъли в България и приех да говоря на български в „Бодигард“. Влизам в образа на Уитни Хюстън и съзнавам, че никой не може да се сравнява с нея- дори е по-малко страшно от това, че говоря в мюзикъла на български. Подхождам към образа като актриса и давам привес на емоционалното въздействие. Всяка песен на Уитни разказва история и на сцената ще видите моите истории – сподели по време на пресконференцията актрисата с африкански корени и с 24-каратова лъчезарна усмивка.
Мюзикълът „Бодигард“ преди Джаз феста в Боровец бе представен във Варна, а на 26 август ще гостува на оперния фестивал в Банско. Главната роля на Рейчъл Марун изпълнява Манал, която партнира на Орлин Горанов, режисьор на творбата е Борис Панкин, който и тази година е един от водещите на Джазфеста в Боровец заедно с Николай Захариев и младото попълнение – Лилия Илиева-дъщеря на създателя на най-големя джазфорум у нас д-р Емил Илиев, в партньорство със Светлозар Димитров. И на сцената Манал Ел-Фейтури благодари на Розалия Желязкова от Варненската опера, която й помага постоянно и са добри приятелки: „Чувствам се щастлива дс чудесния екип на „Бодигард“, защото осъзнавам, че съм артист, който иска да бъде артист. В тази роля имам възможност да се уча, да се развивам, да разбера мога ли да играя на друг език и да придобия нови умения. Всичко това ми носи голямо удовлетворение“.
На пресконференцията английската актриса сподели за страстта си към животните и че e съдружник на приюта „Помощ на животните“ в Мездра, приютил повече от 163 кучета. Другата новост в живота й е заснемането на документален филм за душевното здраве по време на Ковид-пандемията, който й донесе престижна награда в конкурс за визуални изкуства. На въпроса как България се е превърнала в обичано за нея място за живеене и работа, Манал отговори: „Завършила съм Училище за музика и театър в Лондон. Актьорството ми е най-лесно – то е дар от Бога. Танците и вокала съм ги тренирала, защото съм участвала в мюзикалите в лондонския Уест Енд – “Blues Brother”, “Beauty and the Beast” и “Respect La Diva”. От години участвам в България участвам в различни продукции – първата в 2011 в Ню Бояна в „Код Червено“. България за мен е много скъпа. Като сляза от самолета и се чувствам вкъщи“ – споделя актрисата участвала в шоуто на Ендрю Лойд Уебър и финала на ВВС конкурса “I’d Do Anythink”
На въпрос на сайта „България без краници“, коя е любимата й дума, Манал Ел-Фейтури написа „Обичам те“ и сложи своя автограф.
Текст и снимки Антоанета ТИТЯНОВА,
Агенция Форум България