Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

СИЛИСТРА – ЕЛДОРАДО ЗА СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ И ПРИРОДА

Силистра е полегнал на терасовидния дунавски бряг, където Дунав поема към румънската територия и започва сухопътната граница между България и Румъния. Хилядолетният град, обгърнат от лозови масиви е на 443 км отстояние от София, на 122 км от Русе и на 143 км от Варна. Освен с богатата си историята и уникалната си природата, което превръща близкото езеро в обект на ЮНЕСКО, Силистра е богат земеделски район, където се отглеждат половината от насажденията от кайсии в страната.

продължава>
 
СВИЩОВ – НАЙ-ЮЖНИЯТ ПРИСТАН НА ДУНАВ

Дунав, който навлиза най-навътре в пределите на България при Свищов (25º и 21‘ източна дължина и 43º и 37‘ северна ширина), сякаш бележи градът да бъде първи за много начинания. Животът тук кипи от древността, като в местността Писаните камъни са намерени кремъчни оръдия и артефакти от 120 000 г. Руини, некрополи, сечива от неолита, бронзовата, халдщадската и латенската епоха (7000-100 г. пр.н.е.) сочат, че Дунав е бил пристан на различни народи, култури, цивилизации, като най-трайно присъствие са оставили траките и укрепеният римски лимес, предшественикът на Свищов – град Нове.

продължава>
 
Кристали, оникс и светлинно пъстроцветие в пещера „Венеца“

Северозападна България бързо се превръща сред най-актуалните и атрактивни туристически дестинации, привличаща туристи от двете страни на границата. Интересът към малко познати, но значими природни, културни и исторически забележителности, се провокира от съвместни проекти между Сърбия и България, какъвто е и Questour Project „Легендите оживяват“, който разработва нова обиколка на не много популярни, но прекрасни природни обекти, обгърнати в митове и легенди.

продължава>
 
Четири малки общини от Румъния и България се обединиха за създаване на устойчив туризъм и опазване на природата и биологичното разнообразие

Проектът „Общи ресурси и инициативи, посветени на околната среда“ ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020 г., финансиран от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие, включва по две малки общини в Румъния – Баняса и Аджиджа, и България – Шабла и Берковица, като целта е да се представят по-малко известни и посещавани туристически райони, които заслужават да бъдат видени заради техния потенциал – екологичен, исторически и културен.

продължава>
 
Чепеларе - Зеленото сърце на България с ръст в туризма през четирите сезона

Преди началото на зимния сезон, Пампорово и Община Чепеларе отчитат 20% възход в реализираните нощувки, което е тенденция в последните години. В „Зеленото сърце на България“ се залага на туризъм през четирите сезона, като ски пистите в Пампорово и Мечи чал през пролетта, лятото и есента се превръщат в трасета за велосипедизъм – професионален, семеен, както и за колоездачи от всякакви възрасти и възможности.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Край >>

Страница 1 от 5