Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Созопол събира най-успешните инвеститори и предприемачи от морския регион на Marine Lifestyle Awards 2016

След като получи престижната номинация за Европейска дестинация № 1 - European Best Destinations, най-романтичният град у нас - Созопол, стана домакин на годишната церемония за значими постижения в бизнеса и туризма в морския регион. Годишните награди се връчват на пристанището в Созопол, в ресторант Глория Мар.

Кметът Панайот Рейзи се срещна с министър Ангелкова в Созопол. Тя бе специален гост на официалното връчване на номинацията, отбелязваща поредното високо признание за развитието в сферата на туризма и за високото качество на предлаганите туристически услуги в Созопол.
Созопол продължава да развива региона в различни направления - подготвя откриването на новото рибарско пристанище в град Черноморец, което предоставя нови възможности на около 700 рибари да се занимават активно със стопански риболов и генерират улов от 362 тона годишно прясна риба. Общата стойност на проекта е 11 000 000 лв.
В Созопол отвори врати и Етнографски музей, събрал експонати с изключителна стойност. Проектът „Созопол – съхраненото културно наследство и културна идентичност през вековете“ е на стойност 552 000 eвро. Предстои откриването и на друг уникален обект в Созопол - Център за изкуства, местни художествени занаяти и традиции, който отваря врати на 16 август. Центърът е изграден по европейски проект на стойност 856 749 лв. без ДДС.
На церемонията за Морските Оскари община Созопол ще получи голямата награда за цялостен принос за едно от най-мащабните и дългогодишни културни събития в България - Празниците на изкуствата „Аполония”. Годишните награди за значими постижения в Морския ни регион отличават не само инвестициите и предприемачеството в региона, но и социалните инициативи и културните традиции, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
Събитието отличава социалната-образователната инициатива, която вече 10 години поощрява креативността на десетки деца в региона. Инициатор и организатор на детската олимпиада в Созопол е собственикът на хотел Вила Лист - Иван Илиев, който е сред основателите на Ротари клуб в града.
Сред номинираните за престижните морски награди е и един от най-луксозните и мащабни морски комплекси у нас - ваканционно селище Дюни. Предприемачът и бивш депутат Николай Пехливанов, основател и председател на борда на директорите на Green Life Development and Resorts. Green Life Development & Resorts, също е сред номинираните, както и луксозният ваканционен проект Созополис с номинация за Съхранение на автентичния архитектурен стил. В конкурса участва и един от най-зелените хотелски комплекси по родното Черноморие - Сънрайз в Приморско, както и проектираният в стила на средновековните базилики апартаментен комплекс Вила Византия в Созопол.
Партньори на Marine Lifestyle Awards 2016 са Националната Уелнес и СПА Асоциация, Българо-сръбската търговска камара, Софийската търговска камара, Бизнес Клуб Лондон и други. Подробности в сайта на организаторите агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън - www.vipcompr.com. Най-успешните инвеститори и предприемачи от морския регион, гости на церемонията, ще се насладят на най-новото вино на нашия пазар с марка Бонония Естейт и ще получат към почетните плакети подаръци от Pure Gold Collagen и от веригата за качествена парфюмерия D&P.
Съобщи Тони Титянова