Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Viasat History с две премиери - "Историята на Европа" и "Помпей: В очакване на бедствието"

В края на това лято, Viasat History, най-добрият ТВ канал за история на стария континент, ви кани на предизвикателно пътуване назад във времето с премиерите на две от най-големите исторически документални поредици в света.

Историята на Европа, който дебютира на 25 август, събота, в 21:00, е сериал в шест части, който разказва историята на Европа, като изследва различни глави от изпъленото й със събития минало. Водена от историка Сър Кристофър Кларк, впечатляващата поредица започва с физическото начало на континента и пристигането на първите хора заселници. Всеки епизод проследява развитието на европейската култура и религия, както и историческите постижения в науката, технологиите и политиката, като завършва с дръзки проникновения за настоящето и бъдещето на континента.
Водещият на поредицата, Сър Кристофър Кларк, е 22-ият Професор Regius по история в Университета в Кембридж. Посветен е в рицарско звание през 2015 г. за заслуги в укрепването на английско-германските взаимоотношения. Искрената любов на Кларк към историята вдъхва живот на събития, които затвърждават мястото на Европа в сърцето на международните отношения в хода на хилядолетия. Нашият континент полага основите на модерното общество в световен мащаб, докато непрекъснато променящите се география, климат, фауна и флора формират историята на самата Европа.
В средата на септември ще видим друга приковаваща поредица по Viasat History. "Помпей: В очакване на бедствието" дебютира на 16 септември в 21:00. Трите епизода вдъхват живот на последните 48 часа на Помпей, преди бедствието отпреди 2000 години да удари и вулканичното изригване да погребе жив целия римски град.
Сериалът е воден от историка д-р Бетани Хюз, археолога Ракша Дейв и британския журналист Джон Сърджънт, като всеки от тях изследва часовете преди експлозията на връх Везувий. Като обхваща целия разрушен град и околните месности, триото водещи влиза сред разкопките и получава ексклузивен достъп до най-добре запазените римски обекти. Тримата са поканени да изследват досега недокоснати човешки останки, анализирани със скенер, рентген и ДНК тестове, и посещават самия неугаснал вулкан, разкривайки неизвестни досега загадки, скрити под пепелта вече повече от 2000 години.
Историята никога не е получавала толкова специално внимание, колкото през този август и септември по Viasat History.

Тони Титянова