Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Иван Яхнаджиев с „АнтивирусНо“ - бодиарт и изложба, като експремиерът Огнян Герджиков шеговито се превъплъти в ролята на „професор и в бодиарта“

На откриването на изложбата си „АнтивирусНо“ в Къщата на София Иван Яхнаджиев събра съцветие от интересни личности, между които експремиер и бивш председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков, певците Роси Русева и Александър Александров-Алекс, актьорите Диян Марчев-Дидо, Ирен Кривошиева, Боряна Павлова, Роси Русева. Журналисти и светски личости също уважиха събитието на еблематичния творец, който наскоро дари свои картини на медиците от първа линия. Събитието се провежда по идея на популярната журналистка и писателка Магдалена Гигова.

Яхнаджиев изрисува по тялото не великолепната Изабел Христова – световна и европейска шампионка по джудо, сумо и самбо своята версия на коронавируса.
След периода на 100-дневната карантина, пъстроцветието на новата експозиция на художника-авангардист бе истинска наслада за сетивата на присъстващите.
Пърхащите пеперуди и радващите очите и сърцето краски от картините на Яхнаджиев от серията „АнтивирусНО“ целят да се противопостави на пандемията с искрящи цветове и ведро настроение.
Окичена с шарени помпони, златен варак и брокат, изпълняващата ролята на красиво живо платно за бодиарта Изабел Христова не е професионален модел, а работи в Детска педагогическа стая с малчугани с психически проблеми и е шампион по бойни изкуства, но се справи блестящо и с позирането в хладната привечер по бански, и с прикованото в нея внимание.

С няколко щриха на четката проф. Огнян Герджиков добави своя дан в бодиарта на Иван Яхнаджиев върху изваяното тяло на Изабел Христова. Дизайнерката на бельо и бански Антоанета Кисимова, собственичка на „Тони ланс“, сътвори специално за Изабел прилепващо по тялото й трико.
Интересът към изложбата бе огромно. Ще се наложи художникът да донесе нови творби от ателието си, за да не стоят бели петна по стените на експозицията, която приключва на 16 юни.Всеки от новите притежатели на платна получи и стихосбирката „Чакани вселени“ с илюстрации от Яхнаджиев лично от ръцете на автора Явор Янесовски с автограф от поета.
Откриването на сезона в Къщата на София бе съобразено с правилата на социалната дистанция и за да се избегне струпването на хора продължи от 17 до 20 часа. Време напълно достатъчно голяма част от картините на Иван Яхнаджиев да потеглят към частни колекции.

Антоанета Титянова
Още информация dromomania.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Иван Яхнаджиев, собственичката на Къщата на София Дина Темелкова, Изабел Христова и проф. Огнян Герджиков