Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Nivea подкрепя грижата за вековни дървета в София и Пловдив

Вековни дървета, разположени в два емблематични парка в София и Пловдив, са част от кампанията Tree Care. „Славейковите дъбове“ в едноименния парк в столичния квартал Лозенец е мястото, където са били сбирките на литературен кръг „Мисъл“. Отново тук са се разхождали поетът Пенчо Славейков и неговата любима – Мара Белчева.

Кампанията Tree Care, която е част от стратегията на бранда за устойчиво развитие на Nivea, ще помогне и на дърветата в най-забележителния пловдивски парк „Цар-Симеоновата градина”, който е истинско произведение на парковото изкуство и любимо място за отдих на пловдивчани.
Защо световният лидер в грижата за кожата Nivea стартира кампанията Tree Care, насочена към облагородяване на градската среда и грижите към градските дървета? Градското замърсяване и високото наличие на фини прахови частици са сред основните замърсители на кожата на лицето. Както кожата, така и дърветата в големите градове, имат нужда от постоянни и специфични грижи, за да могат да продължат да са здрави и красиви. Градските дървета пречистват въздуха от вредните въглеродни емисии, като едновременно с това пестят енергия, пазят сянка и намаляват шума. Така те създават по-благоприятна и здравословна среда за живот в градски условия.
- Ето защо в рамките на кампанията Tree Care Nivea и експертите от Tree Doctor ще се погрижат за тях в три стъпки: Преглед на 50 дървета в София и Пловдив, предписания на мерки за безопасност и грижа и осигуряване нужните процедури.
В периода от 4 до 31 март с всеки закупен продукт с марка Nivea в определени магазини, ще се отделят средства за профилактичен преглед от еколозите на Tree Doctor и за мерки за здраве и безопасността на набелязаните дървета.
Инициативата е поредната стъпка в стратегията на Nivea в сферата на грижа за природата. Сред останалите цели на козметичната марка е внимателният подбор на използваните съставки и внедряване на 100% биоразградими и рециклируеми опаковки до 2025 г.
Тони Титянова