Банер
Любимия филм на българските зрители по БНТ

Актьорите Параскева Джукелова и Стефан Щерев са новата двойка в ефира на БНТ1. Чаровните актьори са водещи на специалния формат, посветен на 100-годишния юбилей на българското кино – „Лачените обувки на българското кино“. Той стартира на 1 март и в четири предавания зрителите ще изберат любимия филм на България.

Харизматичните актьори ще застанат заедно пред камера, като първата им съвместна изява е преди 3 години в българския филм "Джулай“. Стефан Щерев се гордее с ролите си в "Лошо момче", "Прогноза", "Мисия Лондон", "Втори дубъл" и "Жълтото куче", а през последните няколко години играе на театралната сцена в Сърбия. Джукелова е позната на зрителите от ролята на Лили от „Сезонът на канарчетата“, печели награди с филмите „Емигранти”, „Изпепеляване”, „Време за жени”, „Съдилището“ и др. „Аз съм с една крачка пред Стефан, защото бях водеща на „Понеделник 8 и ½“, където се срещнах с много български актьори, режисьори, сценаристи и други кино творци. Мисля че това е и една от причините да бъда поканена отново, да водя заедно със Стефан „Лачените обувки на българското кино“, допълни Джукелова.
Гостите в предаването – известни режисьори, актьори, сценаристи, оператори и критици - ще коментират най-добрите сто филма.
Първоначалният списък с емблематични български филми включваше 425 заглавия, като зрителският вот ги намали до 100. Любимите български филми можете да гледате всеки ден от понеделник до четвъртък от 23.00 часа по БНТ1.
Очаквайте на 1 март „Лачените обувки на българското кино“по БНТ.
Тони Титянова