Банер
Две мощни магнитни бури в началото на юни 2015

Първата половина на юни е наситена с дни с мощни геомагнитни смущения, след което положението се успокоява. Ето кои са дните в месеца с неблагоприятно геофизическо излъчване: 2, 3, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15 юни.

Предполагаемият период на по-силни геомагнитни смущения е твърде дълъг - от 7 до 15 юни.
Бъдете особено внимателни на 8-9 юни, на 2, 10, 14 и 15 юни, когато се очаква по-засилена магнитна активност - тогава значително нараства вероятността от природни и технически катастрофи. Запомнете датите 8-9 юни – тогава кодът за опасност е червен, защото се очаква магнитна буря с максимална сила G5, която ще има остатъчно влияние в продължение на седмица. Ако сте шофьор, бъдете внимателни зад волана! В случай че страдате от хронични заболявания, обърнете внимание кога самочувствието ви се влошава: в края, по време или след „магнитната буря“.
Посочените по-горе дати не са подходящи за бракосъчетание. Хората, които са на път, да внимават. Търговците и предприемачите да са нащрек, ако извършват големи сделки. Обърнете внимание на нервната и сърдечно-съдовата система и намалете физическото натоварване.