Банер
Мощните магнитни бури през юли идват с хубавото време

На 6 юли е първата изключително мощна магнитна буря от степен G5, което я прави екстремно силна и вредоносна. Следващите дни - на 7 и 8 юли леко намалява обостреността и интензитета й, но геомагнитните смущения остават отново обезпокоително силни. Степента от G4 на магнитната буря я прави доста критична.

През следващите два дни – 9 и 10 юли бурята сякаш леко започва да стихва, за да избухне с нов мощен взрив на 11 и 12 юли, с което не приключва вълната от силни геомагнитни нарушения в този период на месеца.
С топлото време и покачване на температурите на юли от 6 стартира дълга вълна от мощни геомагнитни смущения.
Ето всички дни с неблагоприятни геофизични излъчвания през юли: 6, 7, 8, 9, 11, 12, 13, 18, 19.
Предполагаемият период на изключително силни геомагнитни смущения е твърде дълъг - от 6 до 13 юли и от 18 до 19 юли.
Бъдете особено внимателни на 6 и 11 юли, когато магнитните бури са от най-високата и опасната червена степен.
На 7, 8 и 12 юли очаквайте напрегнати дни, тъй като се очаква оранжев код за опасност - тогава значително нараства вероятността от природни и технически катастрофи.
Ако сте шофьор, бъдете внимателни зад волана в тези дни! В случай че страдате от хронични заболявания, обърнете внимание кога самочувствието ви се влошава: в края, по време или след „магнитната буря“.
Посочените по-горе дати не са подходящи за бракосъчетание. Хората, които са на път, да внимават. Търговците и предприемачите да са нащрек, ако извършват големи сделки. Обърнете внимание на нервната и сърдечно-съдовата система и намалете физическото натоварване.
Вики Щпилер