Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

20 дни магнитни бури през септември

След като септември стартира с мощна магнитна буря на 2 септември до 8 септември магнитната активност остана много висока. Лекото затишие на 9 и 10 септември е последвано от втора мощна и много продължителна вълна от магнитни бури, като пикът й е на 12-и. След кратко геомагнитно затишие от един ден на 17 септември следва трети взрив от магнитни смущения, като на 19-и магнитната буря е с най-високата си степен - G5. До края на месеца положението остава нестабилно, което превръща септември в доста напрегнат и рисков месец.

Ето всички дни с неблагоприятни геофизични излъчвания през септември: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 24,25,30.
Предполагаемите периоди на изключително силни геомагнитни смущения са: от 1 до 9 септември, от 11 до 16 септември и от 17 до 20 септември.
Бъдете особено внимателни на 2 и 19 септември, когато магнитните бури са от най-високата и опасната червена степен, както и на 3, 7, 12, 24 септември, когато кодът за опасност е оражнев – степен G3. През тези дни значително нараства вероятността от природни и технически катастрофи.
Ако сте шофьор, бъдете внимателни зад волана в тези дни! В случай че страдате от хронични заболявания, обърнете внимание кога самочувствието ви се влошава: в края, по време или след „магнитната буря“.
Посочените по-горе дати не са подходящи за бракосъчетание. Хората, които са на път, да внимават. Търговците и предприемачите да са нащрек, ако извършват големи сделки. Обърнете внимание на нервната и сърдечно-съдовата система и намалете физическото натоварване.
Тони Титянова