Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Октомври стартира със силна магнитна буря. Пазете се от магнитните бури през октомври 2015

Въпреки че октомври стартира с магнитни смущения – на 1 и 2 октомври, това ще е един от най-спокойните в геомагнитно отношение месеци от началото на годината.

Хубаво е, че през месеца няма дълги периоди от магнитни бури, както беше през август и септември. Другата добра новина е, че нивото на неблагоприятни магнитни дни са от най-ниската и не толкова катастрофална степен – G3.
Ето всички дни с неблагоприятни геофизични излъчвания през септември: 1, 2, 4, 5, 7, 8, 9, 16, 17.
Предполагаемите периоди на изключително силни геомагнитни смущения в първата десетдневка на октомври.
Бъдете особено внимателни от 1 до 9 октомври, когато има три силни магнитните бури от степен G3. След това обстановката се успокоява до 16 и 17 октомври, когато кодът за опасност е оражнев. През тези дни значително нараства вероятността от природни и технически катастрофи.
Ако сте шофьор, бъдете внимателни зад волана в тези дни! В случай че страдате от хронични заболявания, обърнете внимание кога самочувствието ви се влошава: в края, по време или след „магнитната буря“.
Посочените по-горе дати не са подходящи за бракосъчетание. Хората, които са на път, да внимават. Търговците и предприемачите да са нащрек, ако извършват големи сделки. Обърнете внимание на нервната и сърдечно-съдовата система и намалете физическото натоварване.
Тони Щпилер-Астрела