Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Ноември започна с най-мощната магнитна буря през 2015

Радваме се на циганското лято и по-високите температури и не свързахме падането на руския самолет и румънската катастрофа в Букурещ с мощното негативното геомагнитно излъчване от невероятната степен G3.
Докато изборните резултати разтресоха избирателите, премина най-силната магнитна буря от началото на 2015 година, съобщи сайтът Bgbezgranici.com.

Чак до 9 ноември ще продължи напрегнатата геомагнитна обстановка, като най-силната магнитна буря от 2 ноември е последвана от втора на 3 ноември – от степен G2.
Ето всички дни с неблагоприятни геофизични излъчвания през ноември: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 13, 14, 16, 17, 26, 28.
Предполагаемите периоди на изключително силни геомагнитни смущения са в първата десетдневка на ноември.
Бъдете особено внимателни от 2 до 9 ноември, когато има два силни пикови периода от степен G3 и G2. След това обстановката се успокоява до 13 и 14 ноември, когато кодът за опасност отново е червен. Най-опасните бури идни през ноември са 2, 3 и 14 ноември, когато бурите са от най-високата червена степен, 4, 5, 6 и 13, 17 ноември, когато кодът за опасност е оранжев. През тези дни значително нараства вероятността от природни и технически катастрофи.
Ако сте шофьор, бъдете внимателни зад волана в тези дни! В случай че страдате от хронични заболявания, обърнете внимание кога самочувствието ви се влошава: в края, по време или след „магнитната буря“.
Посочените по-горе дати не са подходящи за бракосъчетание. Хората, които са на път, да внимават. Търговците и предприемачите да са нащрек, ако извършват големи сделки. Обърнете внимание на нервната и сърдечно-съдовата система и намалете физическото натоварване.
Тони Шпилер-Астрела