Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Януари и 2016 г. стартират с магнитни бури

С магнитна буря от втора степен стартира 2016 година, като напрегнатата магнитна обстановка продължава до 10 януари 2016 г. Най-тежките и мощни магнитни бури са на 2 и 6 януари, когато степента на геомагнитно смущение е от G3 степен. Имайки предвид древните български гадания по Мръсните дни и Поганиците, може да се предстаже, че от юли 2016 година ще настъпи един по-напрегнат период, като напрежението ще е най-взривоопасно през август и декември 2016 г. Напрегнати периоди през 2016, когато могат да се очакват взривоопасни моменти са септември и юли 2016 г.

Степента на натоварване леко ще изпуши през октомври и ноември 2016 г. Като цяло първото полугодие на 2016 г. ще е много по-спокойно от нажеженото второ полугодие, съобщи сайтът Bgbezgranici.com.Чак до 9 януари ще продължи напрегнатата геомагнитна обстановка, като най-силната магнитна буря от 2 януари е последвана от втора на Йордановден – от степен G3.
Ето всички дни с неблагоприятни геофизични излъчвания през януари: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 21, 22, 23, 24 януари 2016 г.
Предполагаемите периоди на изключително силни геомагнитни смущения са в първата десетдневка на януари. Бъдете особено внимателни от 2 до 6 януари, когато кодът за опасност е червен. Има още няколко силни пикови периода от степен G2 – оранжев код за внимание - на 1, 3, 7, 8 и 22 януари. През тези дни значително нараства вероятността от природни и технически катастрофи. След това обстановката се успокоява.
Ако сте шофьор, бъдете внимателни зад волана в тези дни! В случай че страдате от хронични заболявания, обърнете внимание кога самочувствието ви се влошава: в края, по време или след „магнитната буря“.
Посочените по-горе дати не са подходящи за бракосъчетание. Хората, които са на път, да внимават. Търговците и предприемачите да са нащрек, ако извършват големи сделки. Обърнете внимание на нервната и сърдечно-съдовата система и намалете физическото натоварване.

Тони Шпилер-Астрела