Банер
Магнитни бури през октомври 2016 – месецът стартира на 1 октомври с мощна геомагнитна активност

Изключинелно мощната буря на 30 септември продължава на 1 и 2 октомври, като постепенно утихва на 3, 4 и 5 октомври. После геомагнитната обстановка се успокоява до 15 октомври и се очаква мощна магнитна буря до 18 октомври, като пикът й ще бъде на 17 октомври.
Ето всички дни с неблагоприятни геофизични излъчвания до 27-и октомври: 1, 2, 3, 4, 5, 15, 16, 17, 18 октомври 2016 г.

Предполагаемите периоди на изключително силни геомагнитни смущения са на 1, 2 и 17 октомври, като бурите са с опасен червен код G5 степен. С по-слабо неблагоприятно геомагнитно излъчване са дните – 3 и 18 октомври, когато степента на сила е оранжев G4.
Бъдете особено внимателни в периодите от 1 до 5 и от 15 до18 октомври, когато се очаква анормална геофизична активност. Тогава значително нараства вероятността от природни и технически катастрофи. Ако сте шофьор, бъдете внимателни зад волана в тези дни! В случай че страдате от хронични заболявания, обърнете внимание кога самочувствието ви се влошава: в края, по време или след „магнитната буря“.
Посочените по-горе дати не са подходящи за бракосъчетание. Хората, които са на път, да внимават. Търговците и предприемачите да са нащрек, ако извършват големи сделки. Обърнете внимание на нервната и сърдечно-съдовата система и намалете физическото натоварване, съобщи сайтът bgbezgranici.com.