Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Магнитни бури март 2017 – Баба Марта започва с мощна буря

С изключително мощна буря на 1 и 2 март, която продължава и през националния празник бележи идването на Баба Марта. От средата на месеца започва напрегната геомагнитната обстановка, която продължава и на първа пролет – 22 март.

През март най-силните магнитни бури са около големите празници.
Ето всички дни с неблагоприятни геофизични излъчвания за март: 1, 2, 3, 4, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 23, 24, 26, 27, 28 март 2017 г.
Предполагаемият ден на изключително силни геомагнитни смущения е на 1, 2 и 16 март, като бурята е с опасен червен код G5 степен. С по-слабо неблагоприятно геомагнитно излъчване са дните – 3, 17 и 23 март, когато степента на сила е оранжев G3.
Бъдете особено внимателни в първата и последната седмица на март, когато се очакват мощни периоди на анормална геофизична активност. Тогава значително нараства вероятността от природни и технически катастрофи. Ако сте шофьор, бъдете внимателни зад волана в тези дни! В случай че страдате от хронични заболявания, обърнете внимание кога самочувствието ви се влошава: в края, по време или след „магнитната буря“.
Посочените по-горе дати не са подходящи за бракосъчетание. Хората, които са на път, да внимават. Търговците и предприемачите да са нащрек, ако извършват големи сделки. Обърнете внимание на нервната и сърдечно-съдовата система и намалете физическото натоварване, съобщи сайтът bgbezgranici.com.