Банер
Джина Иванова по Радио София в предаването "Кой кой е" с журналистката Антоанета Титянова: „В България се чувствам най-добре – мен славата никога не ме е вълнувала“

Изключително сексапилната, талантлива и популярна изпълнителка Джина Иванова, която има зад гърба си хиляди концерти, няколко албума и звездна кариера не само в България, гостува на „Кой кой е“ по Радио София. Хората я познават освен от култовата група „Трамвай №5“, но и от нейната самостоятелна и семейна кариера, защото в семейство Иванови – всички са музиканти и пеят.

Семейството й оборва максимата, че музикант къща не храни, защото в техния дом с музика се занимават тя и съпругът й, както и децата им - Кристина, която със своя съпруг имат група и основно работят в чужбина и Мартина, която работи в „Шоуто на канала” по БНТ, солистка е на група„Айскрим“. Песента събира Джина и Джон, като любовта им продължава повече от 28 години.
Певицата завършва Българската държавна консерватория, специалност – пеене. Гинка Жекова, както е моминското име на певицата, започва първите си професионални изяви като вокалистка в трио „Рефлекс” на Бисер Киров. На 19 години вече пее във „Фрид рихщадт палас" – Берлин, а като солистка на "Трамвай № 5", заедно с Петко Петков, записва всички популярни хитове на групата. Култовата група от соца „Трамвай №5“ и до днес е сред най-любимите на публиката, защото Петко Петков, Джина Иванова, Мая Дакова и Ади Митрева и до днес са във великолепни отношения, което доказаха с успешното представяне на последния им албум "Колекция".
Това е „Тя“ – харизматичната Джина Иванова, която поколения българи познават от хитовете на „Трамвай №5“, но която не спира да твори вече 35 години – да пише текстове, музика и да изпълнява новите си парчета. Ина, както е популярна певицата като солистка на „Трамвай №5”, след многото турнета из страната и чужбина от 1990 г. започва работа с група "Кукери". С тях записва албум през 1998 г. и концертира до 2000 година, като междувременно сключва брак с китариста Иван Иванов – Джон от „Кукери”, който е неин мениджър. С двете групи пее в бившия Съветски съюз и скандинавските страни, имате концертни изяви в Германия, Русия, Полша, Тунис, Мароко, Алжир и други страни от Западна Европа.
Освен многобройните записи за радио и телевизия, и издадените многобройни плочи

 и дискове, Джина Иванова е пътува на концертни турнета в Англия, Дания, Германия, Швеция, Норвегия, Финландия, Полша, Чехия, Словакия, Румъния и още много страни.
Ако през 2008 е промоцията на нейния албум „Тя”, то в новия й албум „Джина Иванова и приятели" включва 17песни, като много от композициите като музика и текст са на певицата. Вече има и видеоклип към песента „Уморих се“, която е по текст на дъщеря й Марти, а текста е на поетесата Христина радулова, която живее в Дом за хора с увреждания в Стара Загора. Вокалната група, която подкрепя Джина във всички песни е съставена от дъщеря й Мартина и съпругът й Иван Иванови, като последният й албумът е записан, смесен и мастериран от любимият й мъж, който е менажер и продуцент на певицата. Джина пее соло, в група, има и прекрасни дуети с Роси Кирилова, Мартина Иванова, Найгашод Агасян, Петко Петков, Искрен Пецов, Тодор Трайчев.

 

Преуспяла изпълнителка, но и щастлива майка и съпруга, Джина Иванова живее в дом, където всеки пее и където има творческа колаборация между двете поколения.
С певицата Джина Иванова, която е гост на предаването „Кой кой“ говорим и за София, където минава младостта й и голяма част от живота й. Родена във Велико Търново, обиколила целия свят, Джина предпочита София като място, където да живее и твори. Певицата никога не се замисля да имигрира и харесва софийския квартал Надежда, както и България, където за нея е най-приятното място да твори и да пее.
Животът на Джина Иванова е колоритен, изпълнен с много емоции и възходи, като певицата еднакво добре пее в соло, в дует и в група, плнявайки публиката с мелодичния си глас и с невероятния си магнетизъм.
 Публикуваме материала на журналистката Антоанета Титянова от сайта на Радио София, като можете да чуете и цялото интервю на http://bnr.bg/sofia/post/100682255/djina-ivanova-kogato-si-sam-na-scenata-si-po-svoboden-no-si-dlajen-da-badesh-po-interesen.