Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

АНТОАНЕТА ТИТЯНОВА С ПЪРВА НАГРАДА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА ЗА ПЕЧАТНА МЕДИЯ

Популярната журналистика Антоанета Титянова, със стотици статии в сферата на туризма от десетилетия, получи I награда - статуетка "Златна роза" и "Грамота" в категория "Журналистически материал в печатна медия" от Министерство на туризма на официална церемония на VIII Годишни награди в туризма, които се проведоха под патронажа на министър-председателя на Република България акад. Николай Денков.

Отличието бе връчено на Титянова от Николай Василковски за обзорния материал „Огромният потенциал на селския туризъм в България„.
Титянова е член на УС на СБЖ, дългогодишен главен редактор на множество национални медии, носител е на български и международни награди, сред които: „Златното перо“ за публицистика на СБЖ (2007 г.), „Народен будител 2010“, „Журналист на годината в печатните медии“, „ВИП перо“, „Медиен Оскар“, Le Prix d’Encouragement в Concours de Nouvelles на Forum Femme méditerranées, Франция и др. За двуезичната си книга „София – от 7 извора вода“ (по проект на Дирекция „Култура“, Столична община), е наградена със статуетка „Ротонда“ и Диплом от община Банкя (2018 г.) за принос в културата.
Антоанета Титянова печели Националния конкурс „READ & TRAVEL 2022 ” („Чети и пътува”) и получава Наградата за журналистика от XVII Международно изложение "Културен туризъм" - Велико Търново с публикацията „Народни празници, облечени като фестивали. Маскарадните игри в България – как обичаите стават фестивали“ в сп. „Фестивалите в България“, на което е била главен редактор.
Антоанета Титянова е дългогодишен член е на АБУЖЕТ, на Съюз на българските писатели, Съюза на българските творци и др. Популярен журналист, писател и общественик, от 43 г. работи в различни печатни медии, където има хиляди авторски публикации. Била главен редактор на тиражни издания като: „Фестивалите в България“, „Вестник за дома“, сп. „Виж“, сп.„Съдби“, сп. „Имоти България“ и др. Водила е авторски рубрики във в. „Куриер 5“, сп. “Блясък“, в. “Новинар“, в. „Политика“, сп. „Ние, жените“, сп. Cool и др., автор е на над 100 телевизионни интервюта (ТВ Евроком), била е водещ на предаването „Кой кой е в столичното общество“ в БНР – Радио София. Председател е на Агенция Форум България и е създател на сайта „България без граници“. Организирала е десетки национални и регионални културни събития и фестивали в цялата страна.
Официалната церемония на Годишните награди на Министерството на туризма се състои на 14 декември 2023 г. в зала „Средец" на София Хотел Балкан. Домакин на събитието бе министърът на туризма Зарица Динкова, а сред официалните гости бяха посланици, министри, народни представители, кметове, туристически организации.
Победителите в Годишните награди в туризма получиха грамота и статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза.

Печелившите са:
Художествени категории - журналистически материал на тема туризъм:
- в печатна медия - Антоанета Титянова, "Огромният потенциал на селския туризъм в България",


- в телевизия - Живко Константинов, „Първото плаване на български кораб до Антарктика“,
- в онлайн медия - Кристиан Иванов, „Лятната магия на българските планини“,
- в интернет блог - Кристина Патрунова, „88 Забележителности и идеи около София“

Професионални категории:
- туристическа атракция /обект/събитие - Туристически комплекс "Ханът", с. Неофит Рилски
- специализиран туризъм -"Бългериън Голф Турс"
- туристическа дестинация – с. Неофит Рилски
- иновация - Юртов къмпинг "Наедно", с. Неофит Рилски

Специални награди на Министерството на туризма:
- за международно признати постижения и устойчиво развитие в туризма - к.к. "Албена",
- за иновация в сферата на туризма - "Йеттел България" ЕАД,
- за международно признати постижения и иновации в туризма - "Кемпински Хотел Гранд Арена Банско",
- за иновация в туризма - хотелски чатбот "Умни.бг",
- за принос в развитието на СПА и уелнес туризма в България - проф. Сийка Кацарова, председател на БСБСТ,
- за цялостен принос в развитието на туризма - Благой Рагин, почетен председател на БХРА.
Сред другите отличени бе Меглена Плугчиева, посланик на дестинация България за германския, австрийския и швейцарския пазар.

АНТОАНЕТА ТИТЯНОВА