Банер
Пророчества на ясновидеца Божидар Караджов за Годината на козата

От 17 години варненският феномен предсказва съдбините на хора и държави, предрича събития и катаклизми благодарение на вродената си криптостезия. В началото на 2015 г. той даде интервю за Антоанета Титянова и вестник „ТV сага”.

- Имахме тежка 2014 г., откъм валежи, градушки, вледенявания и наводнения. И следващата ли ще е тава?
-Тази година няма да има толкова големи дъждове, като изминалата бе рекордна в това отношение.

 Зимата ще е нормална, като сериозни студове от минус 10-15 градуса се очакват след 10 февруари. Тогава трябва да бъдем подготвени, за да няма бедствия, защото се очакват обилни снеговалежи дори в Западна и Южна България. Зимата няма да е много дълга, през април ще се затопли, но преди това през март ще има два периода на лъжовно покачване на температурите, които ще подведат природата и хората. През март обилните снеговалежи и студовете ще са в периода от 4 до 12 март.

За да няма засегнати райони, както през 2014 година, трябва да има предварителна превенция. Такава е нужна в района на Хасково и Силистра, където има опасност от късане на диги и наводнения, ако не се вземат навременни мерки и да не се стига дотам. Много от наводненията през 2014 г.- с дължаха на занемарени и липсата на отводняване на водоизточници.
През 2015 година ще има по-продължителни дъждове през май, което ще се отрази на плодородието. Ако през 2014 г. нямаше вино и грозде, то през 2015г. реколтата ще е много добра. Добри ще бъдат и добивите на жито, царевица и други зърнени култури.
През 2015 г. ще се разбере причината за нарастване на смъртността на пчелните семейства. Ще се въведе контрол за безконтролното пръскане с пестициди. Медопроизводството и пчеларството ще е водеща сила сред биопродуктите.

-Падането на рублата ще доведе ли до отлив на руски туристи и до масово продаване на името, които ще засегнат туризма и имотния пазар у нас?
-Не виждам да има отлив на руски туристи през 2015 г., дори ще има завишаване на техния брой. Няма и да започнат да продават имотите си в България, а напротив – ще има купуване, защото това е сериозна инвестиция, която ще запази парите им обезценяване. Така че не виждам бум в продажба на руски имоти у нас, а напротив – ще се покачват сделките.
Колкото до рублата тя ще се стабилизира през март. Дотогава на два пъти ще има покачване и спадове, но не трайно овладяване.

-За проекта Южен поток винаги си бил категоричен, че ще минава през страната ни?
-Да и сега се дава зелена светлина и че ще го има този проект.

-Правителството ще изкара ли мандата си?
-Не. И в книгата на Титянова „Отвъд зоната на здрача” казах, че дори да има избори 2014 г., то и през 2015 г. ще има такива. Това коалиционно правителство ще издържи максимум 1 година, след което ще има предсрочни избори и отново ще спечели ГЕРБ. Назрява времето за промени в Конституцията и отново ще бъде повдигнат въпроса за Велико Народно събрание.

-Какво ще стане с останалите партии?
-Партията на Бареков, на Патриотичния блок и Реформаторския блок се разцепват. БСП и АБВ до 2016 година ще си подадат ръка и ще работят в синхрон.

-Завесата около КТБ ще се вдигне ли?
-Така ще се завъртят обстоятелствата, че не само вложители с влогове до 100000 лв. ще си върнат парите. Ще има дела и по други пътеки още вложители ще вземат парите си от КТБ.
Ще бъде разкрита банковата тайна, но не виждам Цветан Василев да влезе в затвора по този казус. Ще има кратко завръщане в България, но ще се разбере, че финансовата дестабилизация на банката в голяма степен е чиста манипулация.

-Какви промени да очакване в МВР и правосъдната система?
-ДАНС като структура ще продължи да съществува, но ще има промени в нея. Реформите в съдебната система ще доведат до по-голяма независимост на съдебната система от изпълнителната власт, но до 2 година за целта се правят промени в Конституцията.

-Здравната и пенсионната реформа ще стартира ли тази година?
-Въпреки промените в здравната каса отново ще доведат до някаква дупка. Единната здравна система и карта, глобите за неплащалите здравните осигуровки – всички тези казуси няма да се приемат под тази форма, която в момента се обсъжда.Пенсионната реформа остава замразена през 2015 г.

-По-лошо ли ще се живее през 2015 спрямо 2014 година?
-Икономиката ще бележи ръст с 1,3-1,4%. Няма да се влезе в дефицит догодина. Драстични поскъпвания не се очакват, но на два пъти ще се вдига цената на тока – с около 2 до 7 %.
Каквито и договорки да се правят, ще има зелена светлина пред 7 реактор в АЕЦ „Козлодуй”. Но това не променя ситуацията около Беляне, където също ще се работи. В отношенията с Русия ще се стигне до компромиси и разрешаване на проблемите по отношение на АЕЦ Беляне в близките 2 години. Ще се постигне консенсус в близките две години, тъй като ще се появи трета страна, която ще има инвеститорски интерес по проекта Беляне – той ще бъде гарантиран, разработен и съфинансиран.
България ще се превърне във врата на Китай към Европейския съюз. Ще се забележи значим интерес към България от стана на китайски инвеститори. Реално ще започнат да инвестират средства, най-вече в Югозападна България, в няколко сфери като: машиностроене, автомобилостроене и т.н.
През 2015 г. България няма да е обект на терористични атаки.

-Ще има ли санкции срещу страната ни или по-добре ще се усвояват средствата от европейските фондове?
-Спиране на европейските средства за пореден път не се дава. Потоците от пари ще идват към общините от цялата страна. Ще има стабилизация на европейските постъпления за разлика от 2014 г. Ще се форсира строежът на магистрала СТрума и Северната дъга на София, с по-бавни темпове ще се работи и по магистрала Хемус, която реално ще се строи през 2016 г.

-В световен план какво да очакваме през 2015 година?
-Ще има глобална атака срещу Ислямска държава до половин година. НАТО ще нанесе удар – виждат се военни действия, готви се мащабна военна офанзива.
Най-застрашени от терористични атака са Франция и Англия. Газова криза няма да има и няма да стигне у нас този проблем.
Снимка: А. Титянова