Банер
При Станка Ангелова търсете точни прогнози, а не точно време

 Влезете ли при Станка Ангелова веднага виждате, че часовниковите механизми спират от нейната енергия, която вече 3 десетилетия прави чудеса.
Тя е жена, която буди възхищение. Писателка, психоложка, бизнесдама, ясновидка – с всяко нещо, което се захване „чудотворката от Златица“, както я знаят всички, се справя великолепно. 

Книгата й „Конят – покровител на България. Яхнете щастието“ грабна читателското внимание и я направи член на Съюза на свободните писатели.

Но малцина знаят, че точно когато писа книгата, жената с свръхсензорни възприятия откри една от фермите за рядки породи коне в България. Въпреки че винаги се е занимавала с бизнес, повечето хора знаят Станка Ангелова, като една от най-търсените и популярни български ясновидки в последните три десетилетия. Потомка на извстните знахарки от Северозападна България – прочутите баба Донна и легендарната преди век баба Сабина, от времето на тоталитаризма Станка е търсена за пророческите си дарби от политици, учени и хора на изкуството да прозре бъдещето им.
Славата на Станка Ангелова се разнася още в годините на тоталитаризма, когато да притежаваш ясновидска дарба не е безопасно. Пророческите умения Станка Ангелова има от дете, след като я връщат към живота след ухапване от змия. Мълвата за Станка се разнася от уста на уста от благодарни хора и хората я търсят непрестанно в трудни моменти – не само от цялата страна и от чужбина. И тогава, и сега Станка никога не връща човек, потърсил я да разплете сложната плетеницата от страдания, болежки и съсипващи проблеми. В двора на дома й има изграден великолепен параклис с дърворезба и иконостас, а за да скъси пътя на хората до себе си приема три пъти седмично в столицата, пътува периодично до Бургас, Варна, Пловдив, Македония, Гърция...
Денонощно й се обаждат по телефона от страната и чужбина за съвет и за да узнаят бъдещето си, да се прочистят от негативни влияния, за да премахнат родова прокоба. Разговорите със Станка са безплатни. Както и нейното участие в медиите - нейни седмични рубрики излизат от десетилетие в пресата, като единствено за вестник „Втора младост“ Станка Ангелова дава лични отговори на читатели, а за сайта „България без граници“ – седмични хороскопи.
Влизам в приемната на Станка Ангелова. Тук не търсете точно време, а точни прогнози. Часовниците, подарени от благодарни хора, не тиктакат. Техниката отказва да работи в близост до пророчицата-психоложка. За разлика от това нейните прогнози са кристално ясни и винаги се сбъдват.
-Какво ни очаква тази година?
- Господ е милостив към България, но хората трябва да си свършат работата - неотложно трябва да се почистят коритата на реките, да се инспектира изпускането на язовирите, което предизвиква проблеми с наводнени региони. Природата е природа и си взема своето независимо дали ни харесва или не. Земетресения ще има както винаги, но слаби и без последствия, ще усещаме трусове от Гърция.
2015 година ще е сравнително плодородна. Ще има добра реколта от жито, плодове и зеленчуци. Това се дължи не само на природните дадености, но и на това, че с всяка изминала година става все по-отговорно отношението в земеделието. Ще продължи да се развива животновъдството, което ще доведе до възраждане на тази сфера от селското ни стопанство. Това е един от добрите отрасли на страната, който се развива по-ускорено отколкото икономиката. Хубавото е, че повече българи се насочват и се възражда земеделието. Лошото е, че заради определени събития инвеститорите повече ще се ослушват, отколкото да правят крупни вложения у нас. Безработицата няма да спадне – запазва се. Лятото се очаква да е сухо и горещо, което ще се отрази на добивите на някои култури. Очакват се повече пожари.
-Правителството ще изкара ли мандата си, как ще се развиват политическите сили?
-Стабилитетът се крепи на много разговори и желание за компромиси с цел добруване на хората и държавата. Това управление има шансове, но при последвали избори Герб отново запазват лидерството си. Бях единствената преди година, когато всички хвалеха Бареков, а аз единствена предсказах бързия разпад на неговата политическа формация. Патриотичният фронт като формация и има политическо бъдеще. Пред Реформаторския блок има промени, отцепване, запазват се, но се очакват промени в редиците. АБВ и БСП не се обединяват, но някои членове на БСП отиват към АБВ.
ГЕРБ и при следващи избори печелят убедително пред всички останали. Борисов остава лидер на партията. Не се стреми към президентския пост, макар да може да го вземе, ако се кандидатира. Плевнелиев няма да има втори мандат. Станишев няма да си върне лидерството в БСП, дори след отпадането му като лидер на ПЕС.
Някои политици търпят политическо развитие, други – не. Бареков след ЕП отпада от политиката, Кунева няма да надскочи това ниво, докато Първанов дръпва напред, Кристалина Георгиева ще продължава да оглавява високи постове в европейската политика. Пред Корнелия Нинова се очертава добро политическо бъдеще, както и пред Менда Стоянова. Най-стабилната жена в родната политика остава Йорданка Фандъкова, която с делата си показва, че хората могат да й вярват. Сидеров също не е за подценяване, особено ако не прави ексцесии.
Какво да очакваме в родната и световната политика и икономика?
-Рублата ще се стабилизира напролет, а Южен поток, който сега е без изход не е загубена кауза, защото руснаците ще излязат с друга позитивна за нас алтернатива. Няма да е толкова голям отливът на руски туристи, както се прогнозира, нито масово ще разпродават имотите си. Всъщност най-доброто дело на това правителство е създаването на Министерство на туризма. Туризмът е отрасъл, който ще се развива най-добре у нас. От десетилетие повтарям, че много голям потенциал има пред балнеологията и целогодишния туризъм, което ще доведе до отваряне на работни места и създаване на доходи от почиващите. Освен Черноморието ще се развива планинския туризъм. Банско продължава да се утвърждава като международна ски дестинация, но повече внимание ще се обърне и на Боровец, и на Пампорово. България има големи ресурси в областта на туризма и ще ги развива.

Как проникваш в миналото и бъдещето на човека?
- Нужно ми е да постоя срещу дадено лице не повече от 2 минути, да усетя вибрациите му – нищо повече. Улавям без усилие картини от живота. По телефона ми трябват име и рождена дата. От баба Донна, която е румънка по народност, знам да гадая и чрез кафе, да бая и да премахвам негативни енергии.

За какво идват най-често при теб?
- Никой не ходи за хубаво при ясновидци. Идват при злополуки, кражби, болести, нещастия, разводи, за бизнес дела, за всякакви битови и житейски проблеми - скарали се и не могат да се погаждат, за семейни и сантиментални въпроси. Естествено и за да им лея куршум, при родови проклятия и магии. Аз съм от тези хора, които не отстъпват от принципите си. Добра и човеколюбива съм, обичам да помагам на другите. Съпреживявам всичко. Усещам отрицателната енергия, боли ме за всички, които идват при мен с житейската си драма. Клиенти са ми много политици, медици, професори, творци. Някои са ми приятели, защото при всеки проблем ме търсят за съвет. Задължително насочвам хората към доктор, психолог, когато видя здравословен проблем. Много хора смятат, че имат магия, но не е така. Те имат нужда от специализирана медицинска помощ, диагноза и лечение.
Съществуват ли негативни вмешателства – магии?
- Магията е посегателство над човешкото биополе, не е внушение. Прави човека неузнаваем. Променя начина на мислене, на действие, дава друга насока в живота. Не е толкова често срещана колкото си мислят хората, но я има. Магия за хубаво няма, но по-страшни са родовите проклятия.

А леенето на куршум кога се прави?
- При уплаха. Така се лекува страх, депресия, заекване, напикаване... Отстранява отрицателната енергия, натрупана в човешкото съзнание и душа. Мен ме е учила баба ми, която го е наследила от своята майка Сабина.

Има ли проклятия и как се изразява?
- Да. Наскоро дойде жена, която била против брака на сина си. Казала му: “Ако се ожениш, да ти окапе косата, веждите и миглите!” Точно така станало. Беше дошла виновна, да разваля направеното от нея. Беше ми нужно доста време, докато се възстанови, защото няма нищо по-силно от майчината клетва.
Дойде при мен уважаван неврохирург. Изведнъж го връхлитат нещастия от всякакво естество: проблеми на работното място, инциденти по време на операции, семейни неудачи... В началото мислел, че са поредица от случайности, но след трети пореден срив по време на операция изпада в депресия. Ставаше дума за проклятие, направено от негов колега, за да се провяли кариерата му. Развалих го и той върна щастието, работата и стабилизира семейството си.

Ти си като последна инстанция, когато никой не може да помогне – идват при теб. Разкажи за хубава история с хепи енд?
- Наистина хората, когато са в безизходица и не знаят кой да им помогне, ме търсят. Например, изчезнало е детето им и се чудят къде е. Имах подобен случай. Ставаше дума за 16-годишно момче от Пазарджишко, за което от няколко дни нямаше известие. Търсили го навсякъде. Липсваше от седмица и родителите си мислеха най-лошото. Успокоих ги, че е живо и ще им се обади всеки момент. Тръгнаха си обнадеждени. След няколко дни ми позвъниха да ми благодарят. Открили го. Бил с приятел на хижа.
Антоанета Титянова