Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...
Холандци, испанци, пакистанец, англичани се хванаха на хорото на Събора в Петрохан

Прогнозата за сняг не уплаши радетелите на българското и на родния фолклор, които навръх празника на Независимостта се качиха на Петрохан, за да вземат участие за поредна година в емблематичния събор „Петрохан 2022“, организиран от Български арт и фолклорен център „Нестия“ с председател Христо Станков.

продължава>
 
Whiskey Fest се завръща за своето девето издание в София

Обиколи света на уискито за три дни от 7 до 9 октомври в Sofia Event Center. Тази година ще се проведе деветото издание на Whiskey Fest Sofia, любимото събитие на всички почитатели на кехлибарената напитка.

продължава>
 
Късноантичен римски фестивал "Бонония оживява"
"На 1 октомври във Видин предстои Късноантичен римски фестивал „Бонония оживява“, който пресъздава историческата атмосфера на римския град Бонония.
продължава>
 
X ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА ХВЪРЧИЛАТА – ШАБЛА 2022!

Фестивалът на Хвърчилата в Шабла е създаден в далечната 2011 г. по проект на Българско дружество за защита на птиците и от 2013 г. ежегодно се организира и провежда от община Шабла със съдействието на Зелен образователен център. Ежегодно, този фееричен празник е любимо семейно преживяване и очаквано септемврийско събитие за малки и големи, от страната и чужбина. От самото му възникване,Фестивалът на хвърчилата се провежда в областта Малкото море в съседство до Фара на нос Шабла. Създаден е с определена кауза, а именно опазване на природата, птиците и „летящите хора“ на Приморска Добруджа.

продължава>
 
Обичаят "Калиница" в Асеновград е единствен по рода си в България

Обичаят "Калиница", характерен само за Асеновград и единствен по рода си в България отново ще се проведе в пълния си вариант, след двугодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19. Всяка година точно на Еньовден в града пристигат момичета от цялата страна, че дори и от чужбина.

продължава>
 
"Тъпан бие, хоро се вие" събра за 13 път любителите на фолклора във Флорентин

Състави от България и Румъния в два поредни дни представиха букет от фолклорни изпълнения на 13-ия международен празник "Тъпан бие, хоро се вие" Флорентин 2022г., община Ново село. Международният фолклорен събор, който има за цел да издири, съхрани и пресъздаде наследеното фолклорно богатство на регионално, национално и международно ниво, бе открит от областния управител Любен Иванов, който поздрави участниците.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Край >>

Страница 1 от 5