Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...
Певците Александър Александров-Алекс и Венцислав Пенев с приз от „Черноморски перли Нестия“ 2021

Преди ден популярните изпълнители Александър Александров-Алекс – певец и журналист и радиоводещ и изпълнител Венцислав Пенев, получиха отличие от фестивала „Черноморски перли Нестия“, който събира цяло лято в центъра на Несебър и Свети Влас индивидуални изпълнители и състави от цяла България от 15 юни до края на август. Всеки петък и събота стотици българи и чужденци аплодираха двучасовите изпълнения на самодейци и професионалисти от България и от редица държави на мащабните спектакли на открито.

Фестивалът „Черноморски перли“ вече 10 години показва силата на изкуството и фолклора, дори и във време след пандемия, да обединява хората. Най-емоционални за публиката и участниците са моментите, когато в конкурса „Кръшна ръченица“ изпълнители от Румъния, Сърбия, Украйна, Босна, Северна Македония и др. заиграват най-популярния български танц – ръченица, заедно с български танцьори в борба за отличията.
Този петък и събота – 20-22 август, е последният етап на най-масовия и елитен фестивал в последните години „Черноморски перли Нестия“, като в центъра на двата курорта – Несебър и Свети Влас, на сцената ще излезе и обичаната изпълнителка Джина Иванова от „Трамвай №5“ да представи новия си фолклорен албум „Този мой живот“.
Тя ще е гост и на Първата „Световна среща на фолклора“, която ще се проведе от 23 до 30 август в над пет български черноморски курорта – Свети Влас, Несебър, Поморие, Бургас, Слънчев бряг и освен фолклорни състави от Враца, Силистра, София ще се включат в надпяването и надиграването инстументалисти, певци и танцьори от редица балкански и черноморски държави.
Организатор на фестивала „Черноморски перли Нестия“ е известният хореограф Христо Станков, който до момента е организирал над 900 фестивала с над 1 милион публика, най-голямото хоро за Гинес и над 5000 концерта в страната и зад граница. Той е директор на Български арт и фолклорен център „Нестия“, който тази година отбелязва 30-годишен юбилей.
Тони Титянова
Повече информация за участие в Световната фолклорна среща и „Поход на единението българско“ - 0988 735 444, facebook.com/hristo.stankov.14