Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

БЪЛГАРСКИ КВН В ОДЕСА - ПОЛУФИНАЛ

На 24 февруари 2011 г. в столицата на хумора в Украйна – гр. Одеса ще се проведе полуфиналът на българския КВН (Клуб на Веселите и Находчивите - състезание, в което отбори, състоящи се предимно от студенти, се състезават по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки и други).
Първата в историята на Украйна игра на Бесарабската лига КВН бе организирана през м. декември 2010 г. от Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна” и Българския младежки клуб „Актив”.

На първата четвърт на финала бяха представени пет отбора „Сляпа уличка”, „Троянски коне”, „Наш`те хора”, „Крепкий орешек” и “Диветлийски гламур”. Участниците на отборите са бесарабски българи, учащи и живеещи в Одеса.Темата бе „Мечтите се сбъдват”. Всички конкурси бяха наситени с невероятни хумор и подигравки, характерни за бесарабските българи. Изпълненията впечатлиха не само препълнената зала, но и журито. Първото място зае отборът на капитан Иван Телпис – „Диветлийски гламур”. Като изключение жюрито предостави шанс всеки да продължи да се състезава за „Купата на Конгреса на българите в Украйна”.
Полуфиналът на тема: „Старите традиции” ще се проведе в Аулата на Аграрния университет (гр. Одеса). Традиционно за КВН, играта ще бъде започната с „Приветствие” под наслов „Баба Марта иде, с усмивки ще ни види”. За втория конкурс - „Загрявка” - участниците ще разполагат с тридесет секунди, за да измислят смешен отговор на въпросите, които ще получат от зрителите в залата. Допълнителният конкурс ще бъде СТЕМ (Студентски театър на естрадни миниатюри) на тема: „Не знаем как е при вас, но при нас е така ... ”. Особенността на този конкурс е, че на сцената едновременно могат да присъстват само трима души. Финалният конкурс е „Домашно задание”, темата на което е „А сега, а сега, че дзарана няма кога”.
Финалът планира да се проведе през м. април 2011 г. Отборът-финалист ще получи награда – почивка в България за всички участници.
Информационна подкрепа: www.bg-ua.org – Информационен портал «Българите в Украйна».