Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

"Мис Австрия" открива Виенския оперен бал 2015

Във Виена отново всичко е само валс - провежда се 59-ият по ред Виенски оперен бал, открит от „Мис Австрия” Юлия Фурдеа. Гостите бяха изненадани с приятни изненади –

 луксозни сладкиши като подаръци за дамите, безплатни шоколадчета, портокалов сладолед в сладоледения салон и специални карнавални понички. Балната зала бе украсена с лилии, а вестибюлът бе превърнат в красива зимна оранжерия с портокалови дръвчета, евкалипт и папрати.
Балът на баловете в разкошната сграда на Виенската държавна опера си е спечелил славата на място, където се срещат известни личности от всички области на живота от цял свят. Първият бал с това име се е състоял през 1935 г., но традицията е много по-древна.Първите виенски балове се провеждат още по време на Виенския конгрес 1814-1815 г. – не в сградата на Виенската опера, но пък с участието на нейни артисти. С годините балът се е превърнал в обществено събитие от най-висока класа. В балната нощ всичко се върти около валса и музиката е задължително в такт три четвърти. 186 двойки дебютанти – дамите в бяло, а кавалерите в черно – очакват с нетърпение своето официално “въвеждане във виенското общество”. За всички вечерта остава незабравимо преживяване в храма на музите в центъра на австрийската столица. В тази вечер всеки посетител може да се почувства част от звездния елит. Цените на билетите са от 250 евро до 18 500 евро. Ако само желаете да се насладите на артистичната програма, можете да си купите билет за генералната репетиция в деня преди бала. За нея цените са умерени -за 15 евро получавате правостоящо място, а седящите са от 20 до 40 евро.
Известният виенски строителен предприемач Рихард Лугнер обеща тази година да не скандализира обществото със специалния си гост. В четвъртък вечер той ще доведе в ложата си бившата приятелка на Джордж Клуни – италианския модел Елизабет Каналис. Когато в средата на януари Лугнер разкри личността на звездната си гостенка, той все още бъркаше името й и непрекъснато я наричаше Кардиналис, но обеща, че до бала ще го научи.
Конкуренция Лугнер ще има в лицето на други двама бизнесмени, братята близнаци от Кьолн Арнолд и Оскар Вес. Те са поканили в ложата си известния австрийски актьор Хелмут Бергер. През 60-те и 70-те години той олицетворява типа мъжественост, различен от тази на Ален Делон. По-нежен, по-женствен, по-коварен. Ексцентричният Бергер е познат на любителите на киното от филмите на Лукино Висконти и Виторио де Сика. Той влезе в балната зала на инвалидна количка, защото е с гипсиран крак. Зрители и журналисти очакват с нетърпение този своеобразен дуел на звездните гости по време на Виенския оперен бал.
Оперният бал е желано събитие и за бизнеса – срещу суми спонсорите получават правото да покажат продуктите си на бляскавата проява. Тази година балът има 22 спонсори. Отхвърлят се предложенията на фирми, чиито продукти са неподходящи за балната нощ, или такива, чийто бранш вече е представен, съобщиха от Бюро за връзки с община Виена „Компрес София”.
Съобщи: Антоанета Титянова