Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Български дизайнери показват София на модно изложение във Виена

България е страна-гост на тазгодишното издание на модното изложение „Модепаласт“ (Дворец на модата) във Виена, което се открива на 29 април 2016 г. в Кюнстлерхаус. Инсталацията XXSofia на дизайнерската платформа „Иван Асен 22“ показва как дизайнерите възприемат своя град и как го представят на езика на модата. Куратор на авангардната инсталация е създателката на шоурума за съвременен дизайн Нели Митева. Сред участниците са Александър Гергинов, Георги Флоров, Дияна Иванова, Игор Илийовски, Станислава Димитрова и Антония Рачева, съобщи Eurocomm PR.

Организаторите очакват близо 10 000 посетители и 120 дизайнери от цяла Европа, които ще покажат творбите си в продължение на три дена в центъра на австрийската столица. Акцентът на тазгодишния „Модепаласт“ са модните аксесоари и шапки. За първи път сред звездните гости е
британският дизайнер на шапки Пирс Аткинсон, а негови произведения красят главите на Риана, Лейди Гага, Майли Сайръс, Кара Делевин и Тим Бъртън.
Започналият през 2003 година като панаир на виенската мода "Модепаласт" вече се утвърди като традиционно международно събитие. Проявата, която ще продължи до 1 май, е съпроводена от многобройни модни ревюта, партита и прояви в целия град, които имат за цел да популяризират и нови имена от дизайнерската сцена. Представените модели са ръчно изработени с екологично съобразени материали. По време на изложението са отворени и многобройни щандове за продажба на облекла и модни аксесоари.
Съобщи Тони Титянова
Снимки: Andreas Tischler и Иван Асен 22