Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Бездомници показват на туристите тъмната страна на Виена

Неочаквана ниша се отвори за виенските бездомници. По улиците на австрийската столица без покрив над главата живеят около 7000 души. Миналата година за част от тях се случва малък празник, който им дава шанс да променят живота си. Ръка им протeгна 32-годишната Перин Шобер, която създаде startup компанията Shades Tours Vienna, която в свободен превод значи - „Тъмната страна на Виена“.

Шобер не иска да показва на гостите на австрийската столицата забележителностите, които могат да се намерят във всеки пътеводител и са включени в традиционните туристически обиколки с професионални екскурзоводи. През последните години на особена популярност се радват нови форми на туризъм като посещения на по-нелицеприятни места в града. Естествено никой не познава тези кътчета на Виена по-добре от самите бездомни, които работят в Shades Tours като екскурзоводи.
В обиколката обикновено се включват посещения на център за временно настаняване на бездомни или приют, някоя безплатна кухня и център за професионално обучение. Екскурзоводите сами преценяват колко лична информация да включат в разказа си, за да покажат предизвикателствата на живота в големия град и същевременно да не се унижават. За работата си те получават освен заплата и увереност в собствените сили и мотивация за търсене на работа, информира EuroComm PR.
Екскурзиите с продължителност от 2-3 часа се предлагат на немски и английски. Цената на такава обиколка е 15 евро на човек.
Повече информация за проекта може да намерите на http://www.shades-tours.com/.
Снимки© Shades Tours