Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Раздадоха безплатни дезодоранти във виенското метро

Само за два дни във виенското метро раздадоха на пътниците 14 000 дезодоранта, за да бъде пътуването им през горещите летни дни по-приятно.
Акцията се проведе в станциите на шеста линия на метрото U6. По тази линия едва половината от влаковете са климатизирани, а на много места те се движат над земята и през лятото се нагряват много бързо.

Дезодорантите бяха раздавани безплатно като компенсация за високите температури в метрото, тъй като според експерти в горещо време човек възприема по-остро всякакви миризми. Въпреки добрите намерения на инициативата не всички пътници се зарадваха на подаръка. Някои го възприеха като намек за неприятната миризма от изпотяване, която те разнасят из обществения транспорт.
Докато се провеждат тестовете на новите климатици, общинското предприятие "Виенски линии" (Wiener Linien), което управлява обществения транспорт в австрийската столица, е потърсило по-евтино решение на проблема. На прозорците на старите влакчета са монтирани вентилационни решетки, а самите прозорци са облепени със слънцезащитно фолио, което намалява температурата с четири градуса – съобщиха от Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена.
Виенското метро е открито преди 40 години, има 109 станции с обща дължина 83 километра и само през 2017 г. е превозило над 450 млн. пътници.
Съобщи Тони Титянова
Снимки: Wiener Linien и PID/Houdek