Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Хелоун във Виенския зоопарк

Зоопаркът Шьонбрун изненада котешките лемури и гигантските панди с тикви преди Хелоуин. На котешките лемури и гигантските панди във Виенския зоопарк Шьонбрун беше подготвено празнично меню – задължителните за този празник тикви, съчетани с любимите им храни.

Някои от животните похапнаха тиквени фенери, а други се забавляваха с тях. За лемурите издълбаните тикви са напълнени с нарязани плодове и дори окачени на връв, а това им дава възможност да си поиграят на воля. По думите на служителите в зоопарка котешките лемури са много игриви и просто нямат търпение да извадят лакомствата и да се полюлеят на окачените тикви. Някои от тях са особено любопитни, забиват глави в тиквата и за нула време се превръщат в страховито тиквено чудовище.
Много по-спокойно е положението при женската панда Ян Ян. Тя внимателно разглежда изненадата си за Хелоуин и след това парче по парче вади лакомствата от оранжевите чудовища. Тиквата е пълна със сочни бамбукови кълнове. Главата на чудовището, направено от тиква, има разбира се и коса. Тя е от бамбукови листа, а бамбукът е сред любимите ястия на пандите. Освен това те с удоволствие си хапват различни зеленчуци, например сладки картофи, моркови или чушки, но тиквата не е част от менюто им. Ян Ян с удоволствие се занимава с разчупването на тиквите. Няколко удара с големите ѝ и пухкави лапи са достатъчни, за да да бъдат сразени тиквените чудовища.
Съобщи Тони Титянова
Снимки Daniel Zupanc