Банер
Иво Димчев участва във Виенския танцов фестивал "ИмПулсТанц

Виенският международен танцов фестивал "ИмПулсТанц", който тази година празнува своята 40-годишнина, ще се проведе от 6 юли до 6 август.
Иво Димчев отново е сред звездите на 40-ия международен танцов фестивал "ИмПулсТанц", който ще се проведе от 6 юли до 6 август 2023 година във Виена.

Концерт, шоу, стендъп комеди, абсурдна поезия? Всичко заедно? Или просто: Иво Димчев Българският артист е не само хореограф и режисьор на повече от 40 сценични постановки през последните 20 години, но и автор на около 100 песни, които изпълнява. Той е актьор, танцьор, пърформър, артист, който се занимава със съвременни форми на танц като хореограф и изпълнител. Представленията му са в граничните пространства между театъра, пърформанса, съвременния танц и физическата инсталация. Така че не е изненадващо, че той най-накрая е решил да събере всичко това в един забавен 120-минутен спектакъл, който ще бъде показан в рамките на фестивала на 28 и 30 юли във виенския Академитеатър. Най-смелите сред публиката ще имат уникалната възможност да се включат в представлението с танц, целувка или любовна сцена и даже да получат награда от 40, 60 или 200 долара.
На 4 август във виенския Музей за модерно изкуство "Мумок" Иво Димчев ще представи своя популярен концертен формат "Селфи концерт" с участието на публиката. „Харесва ми идеята за такъв концерт, където хората си правят селфита с мен“, докато аз пея, споделя артистът. Резултатът на концертите в този формат през 2018 и 2019 г. е толкова успешен, че Димчев ще покаже своя музикален хепънинг за трети път по време на танцовия фестивал.
ИмПулсТанц става на 40!
Основан през 1984 г., Международният танцов фестивал „ИмПулсТанц“ се превърна в най-големия фестивал за съвременен танц и пърформанс. Всяко лято той представя разнообразна програма с представления, работилници, изследователски проекти и музикални изпълнения. Тази година в програмата са включени 68 продукции на 56 артисти и танцови компании на 21 различни места в града. Сред тях са десет световни премиери, 39 австрийски и девет пиеси от цикъла "Млади хореографи". Фестивалът кани и на филмови прожекции, музикални програми, представяне на книги и изложби. Откриването на тазгодишното издание в двора на Квартала на музеите (MuseumsQuartier) бе поверено на австрийската хореографка Дорис Улих. Входът е свободен за всички почитатели на съвременния танц, които ще могат да се включат в танците след края на спектакъла. Сред участниците ще бъдат много известни имена, сред които иконите на постмодерния танц Лусинда Чайлдс и Робърт Уилсън, танцовата трупа на Мари Шуинар с пиесата „М“, Мег Стюарт, Марк Томпкинс, Марина Отеро, Кристиан Ризо и много други.

Съобщи Тони Титянова,АФБ
Снимки: Иво Димчев, Marie Chouinard, Sylvie-Ann Paré, Karolina Miernik