Банер
Сняг в Бургас

Днешният сняг за пореден път ни направи свидетели на несправянето на общинската администрация с контрола върху фирмите, задължени с обслужващи дейности на територията на Община Бургас.
За 2011 г., средствата за дейностите по чистотата в град Бургас бяха увеличени с близо 2 млн. лв. В това число влиза и увеличените за зимно поддържане и снегопочистване на уличната мрежа в гр.Бургас – от 300 хил. лв на 650 хил.лв. Тоест, тази година вие и аз ще платим 650 хил. лв., за да не бъдат улиците в днешното състояние.
Въпреки драстичното вдигане на средствата, фирмата задължена с тази дейност, не върши работата, за която и се плаща.

Виждате тотална липса на страх от контрол във фирмите изпълнители. Това най-ясно си проличава в ден като днешния – заледени и заснежени улици. Едва в средата на деня излязоха снегопочистващите машини, когато ситуацията е станала неконтролируема. За жалост, в момента гледката е следната: затрупани със сняг улични артерии и множество граждани изпаднали в невъзможност да стигнат там, за където са тръгнали. За това ли плащаме всички ние?
Липсата на контрол от администрацията видяхте и при старта на „Детелината” – забавиха строителството с цели две седмици.
Ремонтът на главните улици е не по-малко нагледен пример за липса на капацитет и решителност в общинската администрация.
Проточилият се ремонт на централната пешеходна зона е „венец” на несъстоятелността на сегашното управление. Вече 6-и месец продължават ремонтните дейности, превърнали се в издевателство върху нервите на гражданите. Как успяха да направят тръжните изисквания така, че да им отговаря само един производител на плочки, а не можаха да поставят условие за повече работещи и по-кратък срок на изпълнение?