Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Министър Александър Цветков представи възможностите за инвестиции в железопътния сектор пред китайска делегация

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков се срещна днес с китайска бизнес делегация, която е на посещение в България.

Министър Цветков и представителите на най-голямата китайска компания за производство на локомотиви и вагони “CSR” посетиха локомотивното депо в Подуяне, където се запознаха с производствените му възможности.

Интересът на китайските инвеститори е показателен, че България е сред най-добрите места за инвестиции в Европа, каза Александър Цветков. Страната ни предлага едни от най-ниските данъци и е част от европейския пазар – това бе и основен акцент в разговорите по време на посещението ми в Китай, допълни той.

За нас е важно да имаме инвеститор в областта на железопътния транспорт, защото това ще направи реформата в сектора още по-ефективна, допълни министър Цветков.

Визитата е резултат от договореното сътрудничество по време на посещението на Александър Цветков в Китай в областта на железопътния транспорт между двете страни, в това число и проучването на възможности за производството на железопътен подвижен състав в нашата страна.

Освен локомотивното депо в Подуяне китайската делегация ще посети и вагоноремонтния завод в гр. Септември и ще се запознаят с възможностите и технологичния капацитет на ДП „Транспортно строителство и възстановяване” за ремонт и ново строителство на жп инфраструктурни обекти, както и ремонт на пътно-строителна и жп механизация.