Банер
Под егидата на министър Цветков стартира кампания по пътна безопасност „Малки и големи заедно на пътя”

Под егидата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков стартира национална кампания по пътна безопасност на Волво България.

Надсловът на кампанията е „Малки и големи заедно на пътя”. В официалното представяне на инициативата ще вземе участие заместник-изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация” Анастас Тодоров.

Официалният старт ще бъде даден на 18 март 2011 г. (петък) от 14.00 ч на Пернишко шосе, изхода на София, местност Черния кос.

По време на събитието ще бъде направена демонстрация на „мъртвата зона” на видимост при камионите и съвместна проверка на ИА „Автомобилна администрация” и „Пътна полиция” на тежкотоварни и леки автомобили на пътя.

Инициативата „Малки и големи заедно на пътя” се осъществява под егидата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков с подкрепата на ИА „Автомобилна администрация”, „Пътна полиция” при СДВР, Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, както и браншови организации на превозвачи.

Нейната цел е да повиши информираността на водачите на леки автомобили за спецификите на движение на камионите и добрите практики за безопасност на пътя при взаимодействие с тях. В същото време се отправя призив към водачите на тежкотоварни автомобили да бъдат по-толерантни към леките автомобили, да улеснят трафика и да повишат общата сигурност на пътя.

В рамките на кампанията ще бъдат организирани серия от публични събития и инициативи, ще бъде издадена информационна брошура със съвети към водачите на леки и тежкотоварни автомобили, ще бъде проведена образователна радиокампания и ще бъдат разпространени 100 000 стикера за автомобили с посланието „Аз съм толерантен, а ти?”.