Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

bTV «Да изчистим България за един ден!»

Кампанията ще започне на 9 април с почистване на София, с подкрепата на Столична община

bTV подема нова мащабна социално отговорна инициатива - „Да изчистим България за един ден”. Това е дългосрочен и изцяло доброволчески проект с участието на българските граждани, който ще стартира на 9 април с почистването на лицето на държавата - столицата. Инициативата в София ще се осъществи със съдействието на Столична община. bTV разчита и на опита и подкрепата на екологичните организации у нас, с които е партнирала успешно през годините.

Лица на кампанията са Ани Салич, Ани Цолова и Венелин Петков, които на 9 април ще дадат личен пример на всички жители на София.Почистването на столицата е само първата крачка към цялостното почистване на България, което предстои догодина. Инициативата "Да изчистим България за един ден" е най-мащабната у нас до този момент. Подобни кампании са реализирани успешно в десетки държави по света. Инициативата е част от глобалната кампания Letsdoitworld! (letsdoitworld.org), която тръгва от Естония. Венелин Петков ще заснеме филм, с който ще представи естонския опит и как е възможно една страна да бъде почистена в рамките на един ден.

Вижте указанията на Столична община за почистването на София на 9 април.

Актуална и подробна информация за кампанията и как всеки може да се включи в нея на 9 април, събота, може да се намери по всяко време на специалния уебсайт на проекта - www.daizchistim.bg, както и в новините и актуалните предавания на bTV.