Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Министър Александър Цветков: Направихме първи истински удар срещу сивия сектор в транспорт

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков представи резултатите от борбата с нелегалните превози. Министър Цветков заяви, че за първи път се прави истински удар срещу сивия сектор в транспорта.

Това е реалната помощ за автомобилните превозвачи в България. Това са напълно незаконни превози, които нанасят сериозна икономическа вреда на законните превозвачи, каза още министър Цветков. Той обяви, че от 1 март, когато влязоха в сила промените в Закона за автомобилните превози, до сега инспекторите на Автомобилна администрация са заловили 63 автомобила, с които се извършват незаконни превози. Всички те са спрени от движение за 6 месеца, като са им отнети предните регистрационни табели и документите за регистрация. Едно от тези превозни средства дори е с испански номер. С него са извършвани незаконни превози на пътници, заяви още министър Александър Цветков.

Най-голям е броят на заловените леки автомобили – 34. С тях са извършвани незаконни таксиметрови превози. 18 са товарните автомобили със свалени регистрационни табели. Причината за тяхното задържане е извършването на превози без лиценз. 11 са автобусите и микробусите осъществяващи междуселищни превози на пътници без лиценз.

През месец март временно са спрени от движение и 272 превозни средства, на които са свалени предните регистрационни табели до заплащане на наложената санкция и отстраняване на нарушението. Това са 265 чуждестранни автомобили и 7 извършващи превоз по автобусна линия под формата на случаен превоз по направление Перник – София.

Общата сума от събраните глоби за периода от 1 март 2011 г. до 30 март 2011 г. е 373 550 лв.