Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Най-малките пациенти в града под тепетата с обновено интензивно детско отделение от „Рефан”

Най-старата клиника за деца към УМБАЛ Пловдив „Св. Георги” осъмна за 1 юни като най-модерното детско отделение в страната, благодарение на благотворителната инициатива на козметичния гигант „Рефан България”. За последните години в детската хирургия са оперирани 11 245 малки пациенти, от които 700 новородени, което покачва още повече стойността на инвестицията от 71 750.98 лв., направена от „благотворител №1” на България Ангел Попов.
Пълен ремонт на интензивното детско отделение извърши „Рефан България”, като подмени изцяло електро-, отоплителната и газовата система, захранваща ковьозите. Според специалните световни изисквания бяха положени специализирани настилки и мазилки, бе подменена цялата дограма след основнен строително-монтажен ремонт.

Персоналът към Клиника детска хирургия също се радва на подновена стая, баня и съблекалня за персонала. И цялата тази високохуманна инициатива стартира преди шест месеца с благотворителна разпродажба на картини от частната колекция на покойния Стефан Попов – създател на „Рефан”. Неговият син и настоящ управител на фирмата изложи в галерия „Пиронеса” ценни платна от семейната колекция на именити художници като Енчо Пиронков, Васил Стоев, Валери Ценов, Емил Марков и др., които притеглиха вниманието на колекционерите и ценителите на изкуството. Общата стойност на творбите бе около 40 000 лв., като шум се вдигна и при откупуването на златната ракета, която донесе най-високото отличие на Цвети Пиронкова на Уимбълдън. „Изложбата, в памет на баща ми, послужи да се съберат средства за основен ремонт на залата за кувьози и на операционната зала в Интензивното отделение към Детската хирургия на Университетската болница - Пловдив. Всичките картини носят жизненост и красота от живота, така както го разбираше моят баща и вярвам, че парите от разпродажбата им също трябва да се вложат в хуманна кауза за българските деца”, сподели Ангел Попов - управител на „Рефан” ООД.” С този акт на дарителство той стана вторият член на фамилията, носител на почетен медал за добротворчество след баща си.
„За първи път духовността взе връх. 25 години съм хирург и никога не съм била развълнувана както сега” – сподели доц. П. Стефанова – зав. детската клиника при стартирането на благотворителното събитие.
На 3 юни официално Ангел Попов – управител на „Рефан”, ще пререже лентата на детското отделение, което ще даде възможност на хиляди малки пациенти да се лекуват в луксозна съвременна среда. Да припомним, че всичко стартира с жест на дарителство и с благотворителната изложба “Нека хората с добри сърца да помогнат на нашите деца”, която е малка част от десетките подобни деяния на носителя на почетния знак „Хора с добри сърца” Ангел Попов. Добротворчеството прибавя нов щрих към потртрета на един от значимите български производители, който е щедър дарител и спомоществувател на значими обществени каузи.

Виктория Милчева