Банер
А.Р.И.З.-7 с награда от Туристическата борса във Велико Търново

Асоциацията, организатор на фестивала „Пъстра трапеза” и инициативата „Пазител на традициите”, бе отличена за съхраняването на българските занаят
Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7) получи специалната награда за съхраняване и популяризиране на традиционните български занаяти на приключилото вчера

IХ-то Международно туристическо изложение “Културен туризъм”. Форумът се проведе във Велико Търново и се организира съвместно от Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов” и Община Велико Търново, Асоциация на Българските туроператори и туристически агенции, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и партньорството на ВТУ “Св.св. Кирил и Методий”.
А.Р.И.З.-7 се представи с изключително пъстър и атрактивен щанд, благодарение на майстора-кожар Мариета Недкова, носител на наградата „Пазител на традициите”2011, която показа на живо традиционни техники от българските занаяти.
Самата Недкова прие наградата от кмета на Велико Търново Даниел Панов – плакет, на специална церемония в старопрестолния град, от името на асоциацията и благодари за признанието, оказано на организацията, която прави кулинарния фестивал „Пъстра трапеза”, инициативата „Пазител на традициите” и много други активности, свързани със съхраняването и популяризирането на българските традиции.
Голямата награда за динамично развитие на дестинация на културния туризъм отиде при Община Бургас, а призът бе връчен от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Наградата за представяне на нов продукт в културния туризъм бе присъдена на Община Стара Загора. Призове за партньорство в представянето и популяризирането на културно-историческо наследство бяха връчени на Община Смолян и Община Чепеларе, на Община Плевен и Художествената галерия "Илия Бешков", на Националния исторически музей. За оригинален експозиционен щанд бе отличена Община Пловдив, а призът за нови идеи при представянето на туристическа дестинация получи Община Враца. Тазгодишната награда на БХРА бе присъдена на "Рока България" АД.
За представянето на музей на международно туристическо изложение "Културен туризъм" бе награден Историческият музей в Правец, а за успешно първо участие във форума бяха отличени общините Павликени и Малко Търново. За трети път бе присъдена наградата за личност с принос в развитието на културния туризъм – на художника Бисерка Огнянова.
На официалното закриване на IX Международно туристическо изложение „Културен туризъм" бяха връчени и медалите на конкурса "ВиноБалканика 2012", организирано за втора поредна година от Съюза на енолозите в България.
Съобщи : А.Р.И.З. – 7
Публикува Виктория Милчева