Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Възможности за търговия и сътрудничество във фармацевтичния сектор между България и Китай

 Юан Кехуа – търговски съветник към посолството на Китайска Народна Република и Ли Хон, първи секретар по търговските въпроси, се срещнаха с Цветан Симеонов, председател на БТПП.


Целта на работното посещение бе предстоящия Бизнес форум „България – Китай –търговия и сътрудничество в областта на фармацевтичните и медицински изделия”, който ще се проведе на 17 септември 2013 /вторник/ в БТПП от 9:30 часа. Събитието се организира съвместно с Търговската камара за внос и износ на лекарства и здравни продукти и Посолството на Китайска Народна Република в България.

Юан Кехуа отбеляза значимостта на това събитие, тъй като 16 големи компании във фармацевтичния сектор ще посетят страната. Организирането на подобен форум дава голяма и рядка възможност за българските производители и търговци на лекарства да осъществят контакт с един изключително голям пазар, какъвто е китайският.

Китайската делегацията ще бъде водена от представители на Министерството на търговията, Министерството на промишлеността и информационните технологии в Китай и Търговската камара за внос и износ на лекарства и здравни продукти. В нея ще се включат бизнесмени от следните сектори: фармацевтични продукти и медицинско оборудване. Целта на форума е да улесни информационния обмен и възможността за разширяване на сътрудничеството между България и Китай в сферата на производството, технологичния обмен и търговия с фармацевтични продукти и медицински изделия.
Публикува : Виктория Милчева
Съобщи : Българска търговско-промишлена палата