Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Очаквайте 33-то издание на „Бургас и морето“

33-то издание на любимия на бургаската публика форум за българска музика стартира новия си сезон с променен регламент. Новото е, че журито на „Бургас и морето“ 2015 се качва на сцената и оценява в реално време.

Всички талантливи автори на текст и музика вече могат да подадат заявка за участие в „Бургас и морето“ 2015. Крайният срок за предложения е 20 май 2015 г. Документите могат да се подадат в деловодствата на Община Бургас, на „Летен театър, фестивали и концерти“ и на имейл адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
За първи път тази година на сцената на Летния театър, освен изпълнителите ще се качи и журито. Оценяващите ще имат възможност на живо след края на всяко изпълнение да коментират качеството на музиката, текста, аранжимента и изпълненията на класираните песни. С оценки от едно до шест, четиричленното жури ще оценява всяка една от 12-те песни финалисти.
Друг интересен момент в регламента на националния конкурс е правото на авторите на музика, текст и аранжимент да кандидатстват с неограничен брой творби, което е предпоставка за поява на повече и по-хубави български песни. Изпълнителите на песните във фестивала могат да участват само в едно музикално изпълнение, което ще доведе до повече талантливи певци на сцената. На 1 август ще има изпълненията на живо с музикален съпровод на група „Горещ пясък“.
Тази година „Бургас и морето“ ще има втора вечер. Тя ще е посветена на 70 юбилей на емблемата на българска популярна музика Стефан Диомов. На сцената на Летния театър ще звучат най- хубавите му песни, но с нови аранжименти, изпълнени от най- големите български изпълнители.
Тони Титянова