Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

РЗС обяви кандидата си за зам.-кмет Атанас Василев и 7 големи проекта за развитие на Община Сандански

РЗС обяви кандидата си за зам.-кмет Атанас Василев, който е бил търговско аташе на България в Брюксел в периода 1997-2001 г., и ще има отговорности за инвестиционната политика и международното сътрудничество.

Конференцията на ПП РЗС в Община Сандански се състоя на 12 юли в Дом на културата. В нея звеха участие 600 делегати и гости. Прие се  предложението на лидера на партията Яне Янев за кандидат зам.-кмет да бъде издигнат Атанас Василев.
Бяха съобщени и 7 големи проекта, част от програмата "Развитие за Община Сандански 2015-2020", която ще бъде напълно готова на 20 септември.

Те са*:
1. Фонд за насърчаване на образованата раждаемост, иновациите и интелектуалния капацитет.
2. Съвременен здравен комплекс за профилактика, лечение и възстановяване.
3. Спортен парк.
4. Индустриална зона с логистичен център.
5. Общинско тържище със складова и хладилна база.
6. Разширяване и реновиране на градския парк.
7. Общинско горско стопанство.

Лидерът на РЗС Яне Янев подчерта, че програмата на партията за развитие на Община Сандански може да бъде изпълнена само чрез привличане на значителни чуждестранни инвестиции. Всяко предложение, включено в "Развитие за Община Сандански 2015-2020", е резултат от систематизирано и обогатено обсъждане с десетки професионалисти.
"За да постигнем това в Общинска администрация трябва да работи човек, който има богат мениджърски, търговски и дипломатически опит, човек, който познава Европа и финансови донори от цял свят - като пръстите на двете си ръце, защото многократно се е ръкувал с тях при сключването на значими сделки и споразумения с фактори, които никога не са идвали в Сандански, но могат да бъдат мотивирани да дойдат", каза лидерът на РЗС, представяйки кандидатурата на Атанас Василев за зам.-кмет на Община Сандански с ресор "Инвестиционна политика и международни отношения".

Василев е роден в Сандански, има двойно - българско и френско гражданство. От 1980 г. живее, учи и развива бизнес във Франция. Завършил е икономика в университета в град Лил и е бил търговско аташе на България в Брюксел в периода 1997-2001 г. Владее перфектно френски и английски, ползва немски, познава отлично културите на тези народи.
"Предвид събитията, които се развиват в съседна Гърция, нараства изключително значението на Коридор № 4, а нашият район става благодатно поле за развитието на бизнес. Но ние трябва да създадем среда, която отговаря на изискванията на потенциалните чуждестранни партньори, ние трябва да се научим да говорим на техния език. Защото... голяма част от инвеститорите, които проявяват интерес към страните от бившия социалистически блок, се оплакват от корупцията. А тя е лоша среда за инвестиции!", с тези думи Василев очерта бъдещите си отговорности.
Той съобщи, че в ход са вече предварителни разговори с няколко френски и белгийски фирми, които проявяват интерес за инвестиции в хранителната и фармацевтичната индустрия в Сандански.