Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Кино-литературен фестивал CineLibri

От 2 до 11 ноември 2015 година жители и гости на София, Пловдив и Варна ще имат удоволствието да присъстват на първия по рода си кино-литературен фестивал CineLibri.

Тази година издателство Colibri навършва 25 години. Изживяхме много възторзи в компанията на най-благородното изкуство – литературата. Но думите никога не стигат. Затова ще изминем заедно пътя от белия лист до големия екран, който вдъхва живот и на най-неясните представи.
В новия фестивал CineLibri ще представим селекция от 14 екранизации на литературни произведения с висока художествена стойност. Те имат двойна цел: да предложат изтънчено визуално преживяване и да насърчат любовта към четенето. Всяка прожекция ще бъде съпроводена от дискусия или хепънинг с фокус, произтичащ от характеристиките на творбата, както и със срещи със самите автори на литературните творби и създателите на техните екранизации.
CineLibri залага на взаимодействието между две от най-популярните и обичани изкуства в света. Защото ако литературата е магия, киното е нейното алтер его.
Антоанета Титянова