Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Нов винен бар – „25“ отвори врати в Банско

Атрактивен, модернистичен и уютен – новият винен бар „25“ в Банско посрещна първите си посетители. Новото арт пространство и място, където любителите на класното вино могат да дегустират най-елитните български вина, в бъдеще ще кани прочути сомелиери, ще преставя родни винопроизводители и изби.

Откриването на винения бар „25“ се състоя по време на 19-ото издание на Джаз фест Банско и бе уважено както от организатора на музикалния форум д-р Емил Илиев, така и от популярни знаменитости, които не пропускат джазфорума. Всички присъстващи оцениха интересния интериор, който привлича с хитроумните си решения, подсилващи артистичната визия на новата винарна „25“. Дизайнът е дело на българския стилист Петрийски , който след успешна кариера на родния подиум и номинация „Златна игла“, сега твори предимно в чужбина.
Гостите посрещна младият управител Калоян Иванов, който има амбицията да превърне винения бар-галерия „25“ в място, където да се събира арт елита на града, както и хората, които искат да отпочинат, пиейки чаша хубаво вино.
Самото положение на бара е в най-красивата част на Старо Банско, точно до току-що изградената панорамна пешеходна улица „Гоце Делчев“ срещу новия музей в Банско на Отец Паисий, където всички гости на града могат да видят репродукция на килията, където видния възрожденец и просветител е написал „История Славянобългарска“.
С мощно „наздраве“ и с хубаво българско вино бе даден старта на новото арт пространство, което очакваме в скоро време да ни изненада с още много сюрпризи.
Тони Титянова