Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Европейският Лайънс музикален конкурс „Томас Кути“ се провежда за юбилейния 25 път в София.

 Талантливите млади хора от цяла Европа имат вече 25 години възможност да покажат своите музикални качества и заложби на сцената на Европа Лайънс Форум.
Именитият музикален конкурс “Томас Кути“ събира през годините от създаването си, даровити младежи на възраст до 23 години. В приятна атмосфера, пред приятелски настроена и аплодираща публика, те дават израз на музикалните си качества. 

Журито винаги е съставено от видни концертиращи музиканти и музиковеди, които са често първите откриватели на големите артисти, започващи пътя си на звезди, именно от Европа Лайънс Форум.
Страната домакин на Европа Лайънс Форум винаги има привилегията да посочи инструмента, с който младите музиканти ще се състезават. Лъвовете от АЛК, Дистрикт 130 България избраха царицата на музикалния звук - цигулката.
Наградите в София ще бъдат:
1-ва награда: 3.500 EUR;
2-ра награда: 2.000 EUR;
3-та награда: 1.000 EUR.
Конкурсът се състои в две части, които са открити за обществеността.
В първата част, всички участници изпълняват определено предварително музикално произведение, както и две произведения по избор от зададения репертоар. Журито избира шестте най-добре представили се участници и ги класира за наградите.
Във втората част, шестте млади дарования ще изсвирят заключително за представянето си музикално парче.
Концертът на шестте най-добри млади цигулари ще се проведе в следобедните часове на 28 октомври /между 15 и 17 часа/ в Националния дворец на културата.