Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Спортният комплекс на община Мирково с номинация от Строителните Оскари - Купувачите все повече инвестират в луксозни имоти на зелено

 Заслужена номинация за Инвестиции в обществено строителство получи малката община Мирково с изграждането на новия Спортен комплекс, придаващ европейски облик на общината.
Проектът за изграждането на Спортен комплекс в Мирково се финансира по Мярка 321 от Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г., а общата му стойност е 5 762 404 лв. 

В комплекса са включени спортен център, плувен басейн с олимпийски размери и прилежащи съблекални, футболен стадион, с обслужваща сграда за отборите и трибуни, игрище за мини футбол, тенис на корт, тенис на маса, игрища за баскетбол и волейбол, паркинги за автобуси и автомобили.
Една от водещите компании в жилищното строителство у нас - „Ню Билдинг Пропърти“ е сред номинираните в категория Строително-инвестиционна компания на годината. Нейното мото е: „Правилните решения са ключови за успеха“. Фирмата се е доверила на доказани архитекти с дългогодишен опит, които проектират функционални жилища, изградени с висококачествени материали от световноутвърдени производители, като в екстериора и интериора залагат на естествените материали, който внасят стил и естетика на сградите. Сградите, изградени от "Ню билдинг" имат многофункционално предназначение, което може да задоволи и най-претенциозните изискваня.
"Желанието ни е да продължим да сбъдваме мечтите на хората, като им предоставяме съвършения дом или им осигуряваме дългосрочна и доходоносна инвестиция за техните средства, като им предлагаме индивидуален план, съобразно техните възможности", споделят от „Ню Билдинг Пропърти“ и допълват, че има все по-голямо търсене на луксозни имоти на зелено заради достъпните цени и високо качество.
Интересът към българските луксозни имоти е все по-голям не само в България, но и в чужбина, категорични са експерти във високия сегмент на строителството у нас. Една от най-бързо развиващите се компании за имоти у нас - ЛУКС ИМОТИ, която получи номинация от шестото издание на годишните награди LUXURY PROPERTY AWARDS 2016 за луксозно строителство, архитектура и дизайн, вече отвори свой офис и в Москва.
Най-мащабният луксозен проект в Созопол, ширещ се на 120 000 квадрата, Green Life Beach Resort също получи номинация за годишните награди за луксозно строителство. Следвайки соята концепция инвеститорът Green Life Development & Resorts активно изгражда втора зона с луксозни къщи – Town Houses, с което отговаря на засиленото търсене от страна на български клиенти към подобни имоти. Сред номинираните за престижните награди е и друго морско бижу - Belle Époque Beach Residence. Това е първокласна резиденция с апартаменти, разположена на морския бряг. Заема един от последните свободни терени на първа морска линия в най-живописната част на курорта Лозенец — плаж “Амбелиц”, до едноименния скалист нос. Друг номиниран морски комплекс - „Хармони Сюитс Монте Карло“, представя изобилие от изящество в дизайна и качество на строителството. Дизайнът на комплекса е вдъхновен от величествения стил на Монте Карло, съчетаващ всичко необходимо за комфортен и незабравим престой. Намира се в уютната и тиха част на Слънчев бряг, само на 400 метра от плажа.
Курортът Хисаря участва в конкурса с луксозния Sana Spa Hotel - целогодишен четиризвезден СПА хотел, разположен в обявения за "Най–зелен град на България". Комплексът се намира до градския парк, както и до римската стена от времето на античен Диоклецианополис, която по своята запазеност и архитектура се нарежда сред първите археологически обекти в Европа.
Конкурсът е организиран за шеста поредна година от агенция ВИП Комюникейшън, а негови партньори са Международната академия на архитектурата, Камара на Строителите в България, Българската Предприемаческа Камара, Бизнес Клуб Лондон и други.
Събитието ще популяризира инициативата на организаторите - PR-агенция ВИП Комюникейшън, за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP България.