Банер
Белла България АД с престижна номинация от Бизнес Оскарите

 Церемонията VIP Business Awards 2017 ще се състои на 9 март в София

Една от водещите компании в икономиката ни - БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ АД, получи престижна номинация от Бизнес Оскарите. Церемонията VIP Business Awards 2017, организирана за трета поредна година от VIP COMMUNICATION, ще се състои на 9 март 2017 г. от 20:00 часа в хотел Premier Best Western Airport Sofia.

След старта на дейността си през 1997 г., днес „Белла” е най-големият производител на хранителни продукти в България и водещ представител на хранителната индустрия в ЮИЕ. Събира водещи компании и марки, продукти и услуги, които предлагат най-доброто съотношение цена-качество. Портфолиото му съдържа над 200 продукта, произвеждани под собствени и частни марки в 14 предприятия с производствен капацитет от 350 тона храни дневно.

Ежедневно продуктите на холдинг „Белла” достигат до над 12 000 точки на продажба в България и Европа.
Разполага с автопарк от над 100 хладилни камиона с полезен товар от 1 до 20 тона и температурен диапазон на хладилните фургони от 0 до -20 градуса. В България фирмата е единствената, която предлага cross-docking услуга за транспорт на охладени и замразени продукти.
Притежава търговски структури в Гърция и Румъния. Продуктите му се предлагат на пазарите на четири континента.
„Белла” разполага с най-големия логистичен център на Балканите с охладен и замразен склад с обща площ от 5 130 кв.м с роботизирано, работещо под температурни режими от -20 до +4 градуса.
Корпоративната мисия на „Белла” – да предлага по-добри продукти на по-добри цени – ясно показва, че в основата на бизнес развитието на холдинга е фокусът върху клиента. „Белла” лансира за първи път на българския пазар редица тестени продукти и развива богато портфолио от продукти по специални рецепти за различните пазари по света.
Корпоративната социална отговорност е в основата на устойчивото бизнес развитие на „Белла”. Холдингът изпълнява ангажиментите си на отговорен гражданин като активно работи със служителите, партньорите си и обществеността за каузи за разрешаване на важни социални проблеми.
Отвътре навън е принципът, който следва „Белла” за реализиране на политиките си в интерес на обществото. Холдингът интегрира принципите на корпоративната социална отговорност в ежедневния си бизнес. Създава и развива иновативни марки с дългосрочен стратегически ангажимент към обществени и екологични проекти. С грижа за здравето и пълноценното хранене на хората брандът „Сачи” лансира първата серия месни продукти с намалено съдържание на мазнини и сол (Сачи Добро за теб) и функционални детски храни (Сачи за деца). Екипът на бранд „Перелик” залеси 1 000 дръвчета и облагороди опожарените гори под едноименния връх в Родопите. Брандът BELLA подари 12 детски къта в различни градове на страната, избрани от родителите. През 2017г. „Белла България“ ще добави към портфолиото си и производство на храни от ориз – чипсове, кейкове и снаксове – предпочитани от активно спортуващите и подходящи и за хора с непоносимост към глутен.
Служителите на „Белла” са сред най-активните посланици на добрата воля и ангажиментите на холдинга. Те изпъляват функциите си в съответствие с Етичния кодекс на „Белла”, който насърчава прилагането на най-високите бизнес стандарти и практики в ежедневните дейности.
„Белла Академия” е корпоративният университет на холдинга, развит в отговор на нуждите на бизнеса и все по-бързо развиващия се свят от добре подготвени кадри.