Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Връчиха Медицински Оскар на министъра на здравеопазването

 Доктори със световно признание бяха отличени от Националните Медицински Награди 2017

Български лекари със световно признание и най-успешните болници в страната бяха отличени от третото издание на Националните Медицински Награди на официална церемония в хотел Best Western Premier Sofia Airport

 в София. Специален гост на събитието бе министърът на здравеопазването проф.д-р Николай Петров, който бе отличен в категория Клинично сътрудничество и работа в екип, за успехите му в намаляване на публичните разходи като началник на ВМА и в екипната работа като министър на здравеопазването. Призът му бе връчен от д-р Галинка Павлова, зам.-председател на Българския лекарски съюз.
"България има пореден повод да се гордее с високите постижения на българските лекари, които са високо оценени в цял свят, но все още недооценени в страната ни", бе оценката на журито на конкурса и на организаторите от ВИП Комюникейшън.
Голямата награда за цялостен принос в развитието на медицината отличи постиженията на акад. д-р Богдан Петрунов, а почетната статуетка му бе връчена от министъра на здравеопазването.
Един от водещите хирурзи в България - доц.д-р Радосвет Горнев, бе отличен в категория Доктор на годината, а призът му бе връчен от народния представител д-р Калин Поповски, член на Здравната комисия в парламента. Той поднесе и отличието на УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас в категория Болница на годината. Морският ни регион получи и една специална награда - Лидер в международното сътрудничество в медицината, за постиженията на д-р Ивайло Христов, изпълнителен директор на МЦ "Медика Албена".
Залата многократно аплодираше призьорите, сред които бяха проф. Григор Горчев, д-р Станимир Сираков от УМБАЛ "Св. Иван Рилски", извършил уникални операции, поставили България в челното място в света по иновативна хирургия, както и д-р Славомир Кондов, извършил над 3000 операции на нервната система за последните години.
Една от специалните награди отличи проф. д-р Екатерина Титянова, носител на приза „Merrill Spencer“ от Световната група и на Европейското дружество по невросонология, за нейния световен принос в неврологията.
Социалната кампания на Българския лекарски съюз - "Не на насилието" също бе отличена по време на церемонията.
Наградите бяха връчвани още от зам.-председателя на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Георги Колев, от партньорите на събитието - Български лекарски съюз, от Пенка Георгиева - председател на пациентска организация „Зедно с теб“, от Тодор Найденов - зам.-председател на Българския фармацевтичен съюз и др.
Третото издание на годишните награди National Medical Awards 2017 подкрепи националната кампания "Не на насилието", която възниква в отговор на зачестилата агресия срещу лекари в цялата страна. Информационната кампания е по инициатива на Български лекарски съюз в партньорство с пациентски организации „Заедно с теб“.
Водещи на церемонията бяха журналистът и ПР Патриция Кирилова заедно с телевизионната звезда Павел Владимиров. Те блестяха на сцената с официални тоалети от дизайнер № 1 в дамските вечерни рокли Стоян Радичев и от лидера на мъжката мода - модна къща АГРЕСОР с дизайнер Марияна Папаличева.
Гостите аплодираха любимата народна певица Поли Паскова, която се завърна от Световния събор на Българите в Полтава, Украйна, където е открита могилата на един от най-великите български държавници - цар Кубрат. На сцената танцуваха младите таланти на клуб за спортни танци Денсинг Тайм.
Освен почетни статуетки и грамоти, изготвени със съдействието на лидера в дигиталния печат J Point Plus, призьорите получиха подаръци от козметичния гигант Рефан, от парфюмерийна верига Ди Енд Пи, букети от Royal Wedding Agency и специални ваучери от TopOfertite.com.