Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Аджибадем Сити Клиник с три номинации за наградите

 Най-успешните болници и екипи ще бъдат възнаградени от четвъртата церемония за Националните Медицински награди на 15 май в балната зала на хотел РREMIER BEST WESTERN в София.

Сред номинираните е Отделението по Електрофизиология към Аджибадем Сити Клиник - Сърдечно-съдов център, където се прави диагностика и лечение на ритъмни и проводни нарушения на сърцето. В него се извършват катетърни аблации на сложни аритмии като предсърдно мъждене, камерни тахикардии, резистентни на медикаментозна терапия екстраситоли. Отделението е оборудвано с най-съвременна апаратура за картиране на електрическата система на сърцето – CARTO 3.
В отделението се извършват високоспециа-лизирани електрофизиологични процедури.
Основни методи за лечение на ритъмни нарушения на сърцето са електрофизиологичното изследване и катетърната аблация.
Методът дава възможност за пълно излекуване на редица аритмии с успеваемост над 95%. По този начин се елиминира нуждата от дългосрочен прием на антиаритмични лекарства
В отделението по Електрофизиология се извършва и лечение на тежки проводни нарушения посредством имплантиране на електрокардиостимулатор (пейсмейкър).
Друг акцент в дейността на отделението е имплантацията на система за ресинхронизираща терапия при пациенти със сърдечна недостатъчност, при които е налице асинхронно съкращение на лявата камера на сърцето.
Аджибадем Сити Клиник - Сърдечно-съдов център разполага с най-модерната система за 3D визуализиране и прецизно локализиране на сърдечни аритмии, единствена по рода си в България система “CARTO 3”.
Апаратурата е единствена по рода си в България с основно приложение в инвазивната кардиология, които разширяват допълнително възможностите за диагностика и лечение на пълния спектър сърдечни аритмии.
Най-голямата група от лечебни заведения, която е и най-голям доставчик на медицински услуги в България - Аджибадем Сити Клиник, също е номинарана за Медицинските Оскари.
Дружеството е създадено през 21 април 2016 г., след придобиването на Токуда Болница София и Сити Клиник, заедно с и техните дъщерни дружества. Здравната структура се състои от четири болници и шест медицински центъра, сред които са трите първи и единствени болници, акредитирани от Joint Commission International (JCI) в България и Югоизточна Европа. Най-новата болница в групата, открита в началото на 2016 г., вече е акредитирана с най-високия стандарт за качество и безопасност в здравеопазването JCI за по-малко от шест месеца, което е прецедент в историята на акредитационната система.
Групата лечебни заведения е с водещи позиции в здравеопазването на местно и глобално ниво и благодарение на отличната колаборация между нейните звена и международни партньори. Всичко това е предпоставка за високи резултати в сферата на развитието и интеграцията на научни изследвания, медицински услуги и обучение, насочени към постигането на една основна цел: най-добрата грижа за пациента.
Онкологичният център на Аджибадем Сити Клиник получи и специална номинация от партньора на събитието - Националната Пациентска Орагнизация, за Инвестиции в психосоциалната подкрепа.
Номинациите за Националните медицински награди 2018 са направени от браншови организации, ресорни медии и журналисти. Организатор на събитието е агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION PR. Партньори на конкурса са Български Лекарски Съюз, Националната Пациентска Орагнизация и Българският Фармацевтичен Съюз.