Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Проф. Търнев с Гранд При и с остра критика: Здравеопазването е дехуманизирано, комерсиализирано и дискредитирано

Медицински светила аплодираха сърдечно откривателя на редки болести проф. д-р Ивайло Търнев, който бе отличен с Гранд При за цялостен принос в медицината от Националните медицински награди снощи в хотел Премиер в София.

"Нужни са ни повече духовни примери - защото днешното здравеопазване е много дехуманизирано, много комерсиализирано, много дискредитирано.... То не е това, което аз избрах преди 31 години. Младите хора ме вдъхновяват - тези, които избраха да останат в България. Нужни са ни върхове - като този на Боян Петров. Всеки един от нас трябва да се стреми към постигане на връх, като еманация на човешкия си дух", с тези свои думи проф. Търнев магнетизира залата.
В категория Доктор на годината 2018 бе отличен проф. д-р Владимир Данов, достигнал върховете в кариерното развитие в Германия и завърнал се в България, за да обучава младите специалисти и да дава европейска насока в медицинската практика.
Залата аплодира и създателката на Школа по Невросонология - акад. проф. д-р Екатерина Титянова, по чиито учебници вече учат студентите в Кембридж и в Бразилия.
Неврохирург № 1 проф. д-р Николай Габровски - трето поколение специалист в тази област, от сцената благодари на сина си, рожденик в деня на церемонията и подчерта, че младият Габровски се е насочил към други области и няма да тръгне по неговия път.
Най-голямата болнична група у нас - ACIBADEM CITYCLINIC, си тръгна с три Медицински Оскара - както за Болнична група на годината, така и за Медицински екип на годината с Отделението по Електрофизиология, което направи редица иновативни и животоспасяващи операции за първи път в България.
Наградите бяха връчвани от партньорите на събитието - д-р Галинка Павлова от Български лекарски съюз, Виктор Паскалев от Национална пациентска организация, маг.фарм. Тодор Найденов, зам.-председател на Българския Фармацевтичен съюз, медийни партньори и други.
Водещи на събитието бяха "Златният глас" на България Симеон Владов и управляващият съдружник на ВИП Комюникейшън - журналитката Патриция Кирилова. Актьорът импровизира на сцената дует с любимката на публиката - Джина Иванова от Трамвай № 5, а трогна залата и с песента "Облаче ле, бяло" в дует с дъщеря й Мартина. Златни песни от българската естрада пя и певицата Галиана Арсова, както и звездата от "Тласът на България" Бриана.
Събитието бе открито с истински двойник на Моцарт - пловдивчанинът Георги Димитров показа майсторска цигулка в пълната зала. А младите таланти от Клуб за спортни танци Денсинг Тайм развълнуваха гостите.
Призьорите си тръгнаха с почетни грамоти и статуетки от партньорите на събитието Фреш принт - дългогодишният лидер в областта на дигиталния широкоформатен и офсетов печат, както и с подаръци от козметичният гигант РЕФАН, от ТОПОФЕРТИТЕ, а бутикова изба ВИЛА ТЕРЕС осигури руйното вино на събитието.
Партньорите на Медицинските Оскари 2018 от Български Лекарски Съюз, Националната Пациентска Орагнизация и Българският Фармацевтичен Съюз, министри и депутати, връчваха престижните статуетки на четвъртата церемония, агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION PR.
Номинациите за Националните медицински награди 2018 са направени от браншови организации, ресорни медии и журналисти. Организатор на събитието е агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION PR.

Ето и всички призьори:

 • Цялостен принос в медицината – Проф. д-р Ивайло Търнев
 • Доктор на Годината – Проф. д-р Владимир Данов
 • Медицински екип на годината - Отделение по Електрофизиология, ACIBADEM CITYCLINIC
 • Здравна Група на годината – ACIBADEM CITYCLINIC
 • Болница на годината – МБАЛ ВИТА
 • Иновации в мецинските технологии 2018 – УМБАЛ "Сърце и мозък" Плевен, Клиника по Неврохирургия
 • Иновации в медицинската практика 2018 - NEO CLINIC, София
 • Професионализъм и иновации в медицината 2018 - Проф.д-р Николай Габровски, Пирогов
 • Професионално признание 2018 - Проф.д-р Венцислав Цветков, Болница ЕВРОПА
 • Медицина и образование 2018 - Акад. проф. д-р Екатерина Титянова за създаване на Школа по невросонология
 • Международно признание 2018 -Доц. д-р Петя Димова и д-р Кр.Минкин
 • Специална награда за Инвестиции в психосоциална подкрепа 2018 от Националната Пациентска Организация за Онкологичния център на ACIBADEM CITYCLINIC