Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Биг бенд „Нишвил": „За нас е чест и привилегия да участваме в „Джаз фест Банско“

Колаборацията между двата фестивала на Балканите – Джазовия фестивал в Банско и джазфеста в Ниш обогатява и двама музикални форума и помага чрез партньорство да се привлекат повече световни звезди, които да зарадват феновете на джаза в България и Сърбия. Разбира се, взаимният обмен на джаз музиканти от двете страни се приема радушно от публиката, която прие с бурни аплодисменти първата поява на музикантите от „Нишвил Биг Бенд“ на джаз сцената в Банско.

Сръбските музиканти под ръководството на контрабасиста Владан Караджов не случайно са кръстили оркестъра на името на известния фестивал в Ниш, който всяко лято събира елитни джаз изпълнители от цял свят. „Ние всички свирим в различни групи, но сме повлияни от любовта към джаза“, споделиха на пресконференцията талантливите джазмени от Ниш, които изпълниха американски класики и сръбски шлагери в джаз аранжименти на първия си концерт в 21-вото издание на фестивала в Банско.
22-ма изпълнители от „Нишвил биг бенд“ заплениха с изпълненията си публиката в Банско. Този състав на групата възниква миналата година по време на Нишвил джаз фест. Формацията продължава да твори и концертира и след края на фестивала в изцяло сръбски състав, като повечето членовете на бенда преподават музика и свирят с други групи и колеги. Част от музикантите са познати на българската публика, тъй като са свирили в Банско с групата "Джем стейшън". Някои от членовете на „Нишвил Биг Бенд“ споделиха, че посещават от години нашия ски курорт, тъй като познават Банско от години, тъй като са започнали да карат ски в именно в нашия курорт.
Антоанета Титянова