Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

СОФИЯ: в обувките на един софиянец

Играта „София в обувките на един софиянец” за ориентиране и селфита е създадена от „Яна тур“ с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община. Цялата пролет, лято и есен тя даде възможност на чуждестранни туристи и гости на града по необичаен начин да опознаят културно-историческите забележителности и художествени обекти на столицата.

 Участниците в играта получават карта с начертан маршрут, а на гърба на картата има снимки на детайли от известни и неизвестни забележителности, намиращи се по тази карта. Идеята е, че трябва да открият и познаят местата - загадки и да си направят снимка („селфи“) с тях. За да се признае задачата за изпълнена, трябва да покажат снимките на Инспектор (служител в Музея на София или Туристическия информационен център), който проверява снимките и дава символична награда на участниците - сертификат.
Маршрутът на играта даде възможност на участниците да преминат из уличките на София и да ги запознава с любопитни легенди и малко известни факти. Обикаляйки града по този начин – на лов за легенди – играчите научиха нови неща за града, запознаваха се с едно друго лице на столицата, което запали любопитството им към историята на града.
В играта се включиха както индивидуални туристи от страната и чужбина, така и жители на София, като преоткриха едно по-различно забавление през почивните дни и ваканцията. Целта е опознаване на емблеми на градската среда по популярен сред софиянците маршрут за разходка.
Информация (листовки) за играта може да се намери в софийските хотели, членове на БХРА, както и в туристическите информационни центрове на Столична община (подлеза на СУ, читалнята в Градската градина и Ларго), където можете да получите безплатно карта, стикер за участие и инструкции за играта.